31 Ocak 2012 Salı

Yoğurtlu Kereviz Salatası



Yoğurtlu Kereviz Salatası


Malzemeler;
1 kg kereviz
3 su bardağı yoğurt 
1 çay bardağı ceviz içi 
1 diş sarımsak
Tuz


Yapılışı;
Evet bu tarif 2011'den kalma..
Genişçe bir kabın içine sarımsağı rendeleyin ve yoğurdu ekleyip çırpın. Kerevizi saplarından ayırıp kabuğunu soyun. Hiç bekletmeden yoğurdun içine rendeleyin, bir diğer kerevizi rendelemeye geçerken kerevizle yoğurdu kararmaması için karıştırın. Hepsini rendeledikten sonra ceviz içini ekleyin tekrar karıştırın ve servis kabına alıp cevizle süsleyin. Eğer kerevizin yapraklarını da değerlendirmek isterseniz bir miktar içine doğrayabilirsiniz. 
Kerevizin kokusunu sevmeyen birçok insan vardır, ben de onlardan biriyim ama benimkisi tahammül edemeyecek cihette değil. Kereviz yemek namına bu salatayla yoğurt ve cevizle o kokuyu bastırıp yiyorum. Ayrıca böyle çok da lezzetli oluyor. Cevizsiz yediğimde o kadar hoşuma gitmiyor. Eğer sevmiyorsanız içindeki malzemeyle kendinizi kandırabileceğiniz bir salata.. Seviyorsanız ne ala... Kimi de kerevizin kararmasını önlemek için  limonlu suya doğrar kerevizi. Eğer yoğurtsuz bir şekilde kullanacaksanız limonlu suya doğramanızı veya rendelemenizi öneririm.


Afiyet olsun...

10 yorum:

  1. Kerevizi sadece bu haliyle yiyebiliyorum. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. harika görünüyor.ellerinize sağlık. bu salatayı çok seviyorum. kerevizin zeytinyağlı veya kıymalı yemeği benim için tahammül edilmesi güç bir tat.ama salatasından 2-3 kap yiyebiliyorum. bir de içine eğer evde varsa haşlanmış, didiklenmiş tavuk eti ekliyorum. daha da bir güzel oluyor ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk defa duyuyorum, kerevizin yanına tavuğu..

      Sil
  3. Ben de kerevizi sadece bu şekilde yiyebiliyorum. Gerçekten harika ve basit bir tarif. Hem de çok sağlıklı. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Mayonezde koyuyorum ben illa kalori katacam sanki incecikmişim gibi:)Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. kereviz bula bilsme buralarda bende yapicam

    YanıtlaSil
  6. Azıcık mayonez yok mu ?
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. Kereviz salatasına hiç bir zaman hayır demem...ellerine sağlık..sevgilerrrr...

    YanıtlaSil
  8. Yoğurt yanında mayınezi ben de ekliyorum. Kerevizin bu hali de bir başka oluyor. Gerçi ben her halini severim kerevizin. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. aylin, nilay, yer sofrası ne çok mayonez kullanan varmış. ben elimden geldiğince kullanmıyorum mayonezi.. hatta bazı tarifleri ketçap mayonezsiz olduğu için hiç fotoğraflamıyorum bile..

    YanıtlaSil