Limon Dolgulu Tart Kek
Malzemeler;
2 adet yumurta
1 aida bardak toz şeker
1/2 aida bardak sıvı yağ
1 aida bardak süt
1 - 1.5 su bardağı un
1 tüp limon esansı veya 1 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve vanilya
Ara kat için dolgu kreması
Üst kat için hindistan cevizi ve toz antep fıstığı
Yapılışı;
Daha önceki Dolgulu Tart Kek'in limonlu versiyonu. Hem hafif, hem şık; hem de hafif mayhoş..
Yumurtayı şekerle birlikte çırpın, sütü ekleyerek biraz karıştırın. Limon esansı veya limon suyunun yarısını dolgu kreması için ayırın. Kalan malzemeleri eleyerek karışıma alın. Biraz daha karıştırarak yağlanmış tart kalıbında 150 - 160 derecede yaklaşık 20 - 25 dk kürdan testinden geçene kadar pişirin. Soğuyunca ters çevirin ara boşluğa dolgu kremasını sürün. Hindistan cevizi ve toz antep fıstığıyla süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...
Limonun ferahlatıcı etkisi ve dayanılmaz bir lezzet harika! :)ellerinize sağlık
YanıtlaSilmiiisgibi kokmuştur eminim nefis olmuş ellerine ağlık canım
YanıtlaSilsevgiler:))
Çok basit ve nefis bir tarif
YanıtlaSilEllerine sağlık
İyi hafta sonları
Caznım; çok güzel görünüyor,ellerine sağlık,sevgilerrr...
YanıtlaSilMerhaba :-)
YanıtlaSilBlog dünyasina yeni katildim ve blogunu yeni kesfettim. Cok hosuma gitti izlemeye aldim...
Sende buyur istersen
Basarilarin devamini diliyorum
sevgiler
Merhabalar,yeni anneye ziyaret yapayım telefonda edecektim aam bir türlü kısmet olmadı ki arayacağım inşallah.Ellerine sağlık şık ve güzel lezzetli bir tart olarak göz kırpıyor.
YanıtlaSilselamlar.
Ellerine saglik canim hayirli aksamlar.
YanıtlaSilellerine saglik enfes gorunuyor
YanıtlaSilNefis görünüyor canım, limonlu tariflere bayılıyorum. Ellerine sağlık, sevgiler...
YanıtlaSil