26 Ocak 2012 Perşembe

Limon Dolgulu Tart Kek



Limon Dolgulu Tart Kek


Malzemeler;
2 adet yumurta
1 aida bardak toz şeker
1/2 aida bardak sıvı yağ
1 aida bardak süt
1 - 1.5 su bardağı un
1 tüp limon esansı veya 1 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve vanilya

Ara kat için dolgu kreması

Üst kat için hindistan cevizi ve toz antep fıstığı


Yapılışı;
Daha önceki Dolgulu Tart Kek'in limonlu versiyonu. Hem hafif, hem şık; hem de hafif mayhoş.. 
Yumurtayı şekerle birlikte çırpın, sütü ekleyerek biraz karıştırın. Limon esansı veya limon suyunun yarısını dolgu kreması için ayırın. Kalan malzemeleri eleyerek karışıma alın. Biraz daha karıştırarak yağlanmış tart kalıbında 150 - 160 derecede yaklaşık 20 - 25 dk kürdan testinden geçene kadar pişirin. Soğuyunca ters çevirin ara boşluğa dolgu kremasını sürün. Hindistan cevizi ve toz antep fıstığıyla süsleyerek servis yapın. 

Afiyet olsun...

9 yorum:

  1. Limonun ferahlatıcı etkisi ve dayanılmaz bir lezzet harika! :)ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. miiisgibi kokmuştur eminim nefis olmuş ellerine ağlık canım
    sevgiler:))

    YanıtlaSil
  3. Çok basit ve nefis bir tarif
    Ellerine sağlık
    İyi hafta sonları

    YanıtlaSil
  4. Caznım; çok güzel görünüyor,ellerine sağlık,sevgilerrr...

    YanıtlaSil
  5. Merhaba :-)
    Blog dünyasina yeni katildim ve blogunu yeni kesfettim. Cok hosuma gitti izlemeye aldim...

    Sende buyur istersen
    Basarilarin devamini diliyorum

    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar,yeni anneye ziyaret yapayım telefonda edecektim aam bir türlü kısmet olmadı ki arayacağım inşallah.Ellerine sağlık şık ve güzel lezzetli bir tart olarak göz kırpıyor.
    selamlar.

    YanıtlaSil
  7. Ellerine saglik canim hayirli aksamlar.

    YanıtlaSil
  8. ellerine saglik enfes gorunuyor

    YanıtlaSil
  9. Nefis görünüyor canım, limonlu tariflere bayılıyorum. Ellerine sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil