23 Eylül 2011 Cuma

Damla Çikolatalı Kabaklı Kek

Damla Çikolatalı Kabaklı Kek

Malzemeler;
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1/2 su bardağı mısır unu
1 adet yeşil kabak rendelenmiş
1 çay bardağı damla çikolata
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Yapılışı;
Yumurtaları bir fiske tuzla köpürene kadar daha sonra şekeri ekleyip eriyene kadar yaklaşık 3dk. çırpın. Yağ ve sütü ekleyip homojen bir hal alana kadar çırpmaya devam edin. Kabak ve damla çikolata haricini eleyerek karışıma yedirin. 
Damla çikolataları bir yemek kaşığı una bulayın. Kabağı küçük veya orta boy kullanmanızı öneririm, eğer keki yapana kadar bekletmişseniz veya büyük boy kabak kullanmışsanız suyunu sıkmanız gerekebilir.
Kek hamuruna rendelenmiş kabağı ekleyip biraz karıştırın. Una bulanmış damla çikolataları en son ekleyip bir kaç kez derin derin  karıştırıp hamurun her yerine ulaştırın.
Yağlanmış fırın tepsisine dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecede  40 - 45 dk. kürdan testinden geçene kadar pişirin.
Keke havuçtan ziyade kabak da çok yakışan sebzelerden biri. İçinde fıstık gibi duruyor. Hala denemeyenler varsa tavsiye ediyorum. Daha önce de bu kekin nescafelisini hazırlamıştım. 

Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. hımm değişik hem damla çikolata hem kabak hem mısır unu enteresan :) ellerine sağlık Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. enfes yumuşacık bir kek olmuş...ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Şimdi değişik geldi ama ıspanaklı keki de yıllar önce duyduğumda yenemeyecek bir şey sanmıştım. Oysa ki şimdi bayılıyorum. Keza havuçlu kek de öyle. Bunu denemek istiyorum. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Kabaklı, mısır unlu ve damla çikolatalı... İlginç... Denemek gerek, ellerinize sağlık :D

    YanıtlaSil