26 Eylül 2011 Pazartesi

Sarıyer Böreği

Sarıyer Böreği

Malzemeler;
5 adet yufka
Yarım kg kıyma
2 adet soğan
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Tuz, karabiber, kırmızı biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Sos için;
1.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yumurta

Yapılışı;
Kuş üzümlerini bir kasede ılık suda bekletin. Soğanları ve dolmalık fıstıkları sıvı yağda kavurun. Soğanlar yumuşayınca kıymayı ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kavurmaya devam edin. Kuş üzümünün suyunu süzüp doğranmış maydanoz ve baharatlarla birlikte kalan tüm malzemeyi ekleyip kıymalı harcı hazırlayın.
Börek sosu için yumurtanın sarısını börek üzerine ayırıp, süt, yağ ve yumurta akını karıştırın.
Yufkanın birini tezgaha serin, üzerine iç harçtan sürüp her yerine eşit şekilde dağıtın. Yufkayı yarım ay şeklinde katlayın. Uzun kenara iç harçtan yerleştirip sıkıca sarın.Önce uzun bir u şekli sonra uçları içe kıvırıp fotoğraftaki şekli verin. Kalan bütün yufkaları bu şekilde hazırlayın. Yumurta sarısı sürüp susam - çörek otu serperek 200 derecede pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın. 

Afiyet olsun...

10 yorum:

  1. ben pek kıymalı börek yiyemem ama görüntüsü çok güzel canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Çok seviyorum çok.NASILDA CANIM İSTEDİ.eLLERİNE SAĞLIK CANIM.

    YanıtlaSil
  3. harika görünüyor....çıtır çıtır ellerinize sağlık...haftasonu leziz geçmiş anlaşılan...

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık çok severim Sarıyer Böreğini.

    Sevgiler,
    Evren
    www.birdilimdus.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. Harika gorunuyor, ellerine saglik canim
    Sevgiler
    Sefa

    YanıtlaSil
  6. diyet bozdurur seninki ayıpp amaa :)) ellerine sağlık nasıl kıyır kıyır buradan belli nefiisss ..

    YanıtlaSil
  7. yaa çok güzell. ellerine sağlık. bunu deniycem.
    Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Çok lezzetli görünüyor, ben tuzlu şeylerde kuş üzümü sevmesem de denemeye değer. Ellerinize sağlık :D

    YanıtlaSil
  9. Canim ellerine saglik cok güzel görünüyor .

    YanıtlaSil
  10. bu tarifi mutlaka deneyeceğim. elinize sağlık.

    YanıtlaSil