22 Ağustos 2010 Pazar

Yaban Mersinli Panna Cotta


Yaban Mersinli Panna Cotta

Malzemeler;
2 kutu krema (400ml)
2 su bardağı süt
6 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı toz jelatin
Yarım limon suyu
Vanilya

Yabanmersini reçeli

Yapılışı;
Mutfağa girdiğim zaman en çok sütlü tatlı ve salata yapmayı seviyorum.Yemekten en zevk aldığım şeylerse sütlü tatlı, meyveli tatlı, dondurmalı tatlı,kek ve salata.Aslında sütü neredeyse hiç sevmem, hatta mecbur kalmadıkça da içmem. Onun yerine peynir, yoğurt ve alabildiğine sütlü tatlı :) Bu tarif de gene bir sütlü tatlı kriziyle ortaya çıktı.Sırasını bekleyen bir tarifti ama resmi çok beğendiğim için dayanamayıp ekledim.

Toz jelatin hariç bütün malzemeyi bir tencerede karıştırıyoruz.Jelatini 1 çay bardağı sıcak suyla şişiriyoruz.Kaynamasına yakın jelatini ekleyip göz göz olduğunda ocaktan alıyoruz.
Servis kaselerine boşaltın ve dolapta en az 5 saat soğumaya bırakın,soğuduğunda yabanmersini reçeliyle servis yapın. Ben aceleyle yediğim için, kıvamı biraz cıvık haliyle tadı da pek anlaşılmıyor. Fakat yediğim onca panna cotta arasında favorim hala yoğurtlu panna cotta..Başka sütlü tatlılarda buluşmak üzere...

Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. Çok severim panna cottayı nefis gözüküyor elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. panna cottayı hiç denemedim ama bu görüntü bana yapmalısınn çağrışımı yaptı.. harika görünüyor, ellerinize sağlık..
    mutlu haftalar dilerim.
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. bayılırım
    ellerine sağlık canım
    mutlu haftalar

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık. Bende en çok sütlü tatlıyı yemeyi seviyorum :)

    YanıtlaSil