12 Ağustos 2010 Perşembe

Kabak Kaygana



Kabak Kaygana


Malzemeler;
4 adet kabak 
4 yumurta
5 - 10 dal dere otu ve maydanoz
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Kırmızı biber
Tuz
İsteğe bağlı 1 diş sarımsak


Yapılışı;
Kabakları yıkayıp rendeleyin. Suyunu sıkarak geniş bir kalıba alın,ince doğranmış maydanoz ve dere otunu ekleyin.Yumurtalarla birlikte kalan malzemeleri de katın. Karıştırarak krepten biraz daha yoğun kıvamlı bir harç yapın. (Kabakların suyunu sıkmazsanız daha fazla un kullanmanız gerekebilir.)
Az yağlı teflon tavaya birer kepçe alarak önlü arkalı pişirin.Harç pişerken yayılmadığından  büyük tavada aynı anda 3 - 4 adet birden pişirebilirsiniz.

Sahur sofraları ve hafta sonu kahvaltıları için alternatif bir mücver çeşidi.


Afiyet olsun...




Bu kabaklı tarifi narince'nin kabak tadı etkinliğine gönderiyorum...

7 yorum:

  1. çok nefis gözüküyo bu tarif..ellerine sağlık.Kabağı genelde mücver şeklinde tüketiyorum ve bu şekilde de nefis olacakmış gibi bir his oluştu içimde.Ve yağ daha az kullanıldığı için de daha hafif..Tarif için tşkrlr..

    YanıtlaSil
  2. Evet mücverden daha hafif bir çeşitleme. Gerçekten de lezzetli oluyor. Bir nevi mücver pancake.

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle lezzetli görünüyor güzel, teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  4. Ellerine saglik. Pratik ve lezzetli. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. az önce denedim bu tarifi ve tadinin biraz daha mücvere benzemesi icin taze soganda ekledim harika oldu ve de mücverden daha hafif tesekkürler ellerinize saglik-isil

    YanıtlaSil
  6. Bence ismi kabak mücveri olsaydı kabak kaygana olmasaymış yarın denicem içine dereotu koymasam olurmu dereotu tadını kaçırıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki olur. Damak tadınıza hitap etmiyorsa eklemenize gerek yok.

      Sil