2 Mart 2010 Salı

Tuzlu Çıtır Kurabiye



Tuzlu Çıtır Kurabiye


Malzemeler
125 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
2 - 3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2.5 - 3 su bardağı un
Kabartma tozu
Üzeri için susam


Yapılışı
Çıtır çıtır, gevrek mi gevrek annemin tuzlu kurabiyeleri. Geçen hafta yaptım ama resmini çekemeden bitti. Bunlar annemin yaptıkları.Isırdığınız gibi ağızda dağılan kurabiyeler...
Margarin,sıvı yağ ve yumurta sarısını elinizle krema kıvamına gelene dek karıştırın. Yumurtanın akını üzerine sürmek için ayırın. Un, şeker, tuz ve kabartma tozunu ekleyerek yumuşak ama dağılmayan bir hal alana kadar hamuru yoğurun. Dilediğiniz gibi şekil vererek önce yumurta akına sonra susama batırarak 180o'de pişirin.
Kurabiyelerin kızarmasını beklemeyin. 20 - 25 dk. pişmesi için yeterli, altı kızardığında fırından alın.
Afiyet olsun...

2 yorum: