14 Mart 2010 Pazar

Krem Karamelli Kek




Krem Karamelli Kek


Malzemeler;
Yarım su bardağı toz şeker (karamel için)
2.5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
4 yumurta
Vanilya
Portakal veya limon rendesi


Kek;
3 yumurta
1.5 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığıo kakao
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Kabartma tozu
Vanilya
Portakal veya limon rendesi


Yapılışı;
Hazırlaması biraz uzun ve zahmetli ama sonucu bir o kadar güzel bir kek. Tarif portakallı ama bence sade daha güzel oluyor. Sunumu ve lezzeti çok hoş.
Toz şekeri tavada rengi kahverengi olana dek eritin ve büyük boy kek kalıbına veya bir tepsiye dökün.
Krem karamel malzemelerini mikserle çırpın ve şekerin üzerine dökün.
Keki hazırlamak için önce yumurtaları bir fiske tuzla köpürtün, şekeri ekleyip çırpın. Vanilya ve ekleyecekseniz limon veya portakal kabuğunu ekleyip karıştırın. Sıvı yağ ve sütü ekleyin, çırpın. En son toz karışımını ekleyerek karıştırın ve tepsideki karışımın üzerine dökün.
Altı sıvı üstü kek hamuru olacak. Kek hamuru üste çıkıyor. İçi su dolu bir kapta kek pişene kadar 180o'de yaklaşık 45 50 dk. pişirin. Kek piştiğinde fırından alın soğutun ve bir gün buzdolabında bekletin.
Ertesi gün ters çevirip servis yapın. Eğer kalıptan düşmezse kenarlarını ayırın, altını çok kısa bi süre ocağa tutun veya sıcak bir elbezinin üstüne kalıbı oturtun. Fazla bekletirseniz karameliniz parçalanır.
Küçük kalıp kullanırsanız kekinizin
küçük bir kısmı benimki gibi ortadaki boşlukta pişer:) O yüzden büyük kalıp veya tepsi kullanın. Kelepçeli kalıp benmari usulü pişirmeye uygun değildir ve oldu ki pişirdiniz karameliniz çıkarırken parçalanabilir.

Risk grubu yüksek ama aslında kolay ve çok lezzetli bir kek, tavsiye ederim.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder