26 Mart 2010 Cuma

Çikolatalı Rulo Pasta



Çikolatalı Rulo Pasta


Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1.5 su bardağı un
Vanilya
Kabartma tozu

İçine dilediğiniz meyve veya fındık,ceviz
1 paket çikolatalı sos ya da
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı toz şeker

Yapılışı
4 yumurtayı bir fiske tuzla köpük köpük olana dek çırpın. Şekeri ekleyip iyice  köpürtün,kalan toz malzemeleri eleyerek karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye malzemeyi dökün 180 derecede 20 - 25 dk. pişirin. 

Fırından çıkarıp yağlı kağıdı almadan rulo şeklinde sarın. Soğuduğunda keki açarak yağlı kağıttan ayırın, çikolatalı sosu sürün. İster meyve ister cevizle içini doldurup tekrar rulo şeklinde sarın. Rulonun üzerine kalan çikolatalı sosu yayın, süsleyin en az 3-4 saat dolapta beklettikten sonra servis yapın.
Gayet pratik, hafif ve yağsız bir pasta tavsiye ediyorum.

Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Reyyan Hanım paylaşım için çok teşekkür ederim. Fotoğrafta çok güzel duruyor, yarın için çocuklara yapabilirim. Sizi de takip listeme ekledim. Wikipedia sitesinden ve http://www.kolayyemektarifleri.org/ sitesinden sonra favorimin siz olduğunuzu söyleyebilirim. Sık sık yorum bırakacağım.

    YanıtlaSil