9 Temmuz 2015 Perşembe

Kremalı Bal Kabağı Topları


Kremalı Bal Kabağı Topları

Malzemeler;
İki dilim soyulmuş bal kabağı
1 paket petibör bisküvi
Hindistan cevizi

Dolgu kreması - Puding - Muhallebi

Yapılışı;
Bal kabaklarını şeker ilavesiyle yumuşayana kadar pişirin. Fazla su salarsa suyunu süzün. Püre yaparak bisküvileri içine kırın. Yoğurarak bütün malzemeyi birbirine yedirin. İsterseniz fındık, ceviz, tarçın da ekleyebilirsiniz. Elinizi hafif ıslatarak ceviz büyüklüğünde toplar hazırlayıp hindistan cevizine bulayın. Ortalarını parmağınızla çukurlaştırıp ister muhallebi gibi bir kremayla ister fındık fıstıkla doldurun.

Afiyet olsun..

2 yorum:

  1. çok güzel görünüyorlar !
    Blogunu yeni keşfettim ve de takibe alıyorum
    fit ve daha güzel huzurlu bir yaşam için olan yeni bloğuma da beklerim inşallah :) http://ceydabilgic.blogspot.com.tr/?m=0

    YanıtlaSil