Elmalı - İncirli Sarma
Malzemeler;
1 paket tereyağı tadında margarin
25 gr sıvı yağ
100 gr yoğurt
2 adet yumurta
125 gr pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
600 gr un
Yapılışı;
Oda sıcaklığındaki tüm malzemeyi birlikte yoğurun. Cevizden küçük parçalar yapıp buzdolabında kurabiye hamurunu dinlendirin. Bu esnada kullanmak istediğiniz içi hazırlayabilirsiniz.
Kurabiye hamurunun şeker oranı yoğun değil iç malzemesini tatlı kullanacaksanız şeker oranıyla oynamaya gerek yok ama ekşi veya şekersiz bir elmalı iç hazırlayacaksanız hamura 1 çay bardağına yakın pudra şekeri ekleyebilirsiniz.
Elmalı iç için; 3 tane rendelenmiş elma, tarçın ve çok az şekeri pişirip soğumaya bırakın. İsterseniz limon kabuğu rendeleyebilir veya fındık - ceviz içi ekleyebilirsiniz.
İncirli iç için; 15 tane kuru incirin saplarını kesip doğrayarak 1 çay bardağı suyla pişirin ve rondodan geçirin.
Soğuyan hamur toplarını elinizle köfte gibi sıkarak merdaneyle açın. Uç kısmına çok dolu olmayacak şekilde iç malzemeyi koyarak sarın. Önceden ısınmış 170 derecelik fırında 10 - 12 dk. kadar pişirin. Tamamen soğuduğunda pudra şekerini serpin.
Bu tarif Fatih Güllüoğlu'na aittir. Kusursuz ve orjinal anlatımlı tarifler için instagram hesabını takip etmenizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun..
harika bir tarif,sitenizi çok beğendim takipçinizim
YanıtlaSilWhat a wonderful recipe! Thank you. Sure I'll try!
YanıtlaSilHappy days and all my best from Austria
Elisabeth
Cok sagolun cok pratik tarifler takipteyiz sagolun tesekkurler
YanıtlaSil