5 Şubat 2015 Perşembe

Kömeç


Kömeç

Malzemeler;
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 paket instant maya
Aldığı kadar un, tuz

100 gr tereyağı (oda ısısında)

İçi için;
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir 
1 su bardağı ceviz içi

Yapılışı;
Mayalı hamuru hazırlayın, 5 - 10 dk. dinlendirdikten sonra 7 bezeye ayırın. Her bir bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açarak aralarına yumuşamış tereyağından sürün. 7 katlı bir kule yapın. En üst katını hamur açarken zorlanmamak için yağlamayın. Hafif un serpilmiş tezgahta büyük dikdörtgen tepsi boyunda açın. 
Biber salçasını sıvı yağla incelterek hamurun tüm yüzeyine sürün. Ceviz içi ve peyniri serpiştirin. Rulo şeklinde sararak tam ortasından uzunlamasına ikiye kesin. İki parçayı da kendi etrafında burarak yağlanmış susam serpilmiş orta boy bir tepsiye alın.  En az yarım saat tepsi mayasının gelmesi için bekleyin. 180 derecede altı üstü kızarana dek pişirin. 



Tarif hem anne, hem şef, hem gezer, hem paylaşır ellerine sağlık Kevser Hoca'dan.

Fotoğrafına bayılıp da denediğim bu tarife eklerim;
iç harcına birazcık maydanoz,
salçasına azıcık sıvı yağ, 
bir de en üst kata çok ince bir sıvı yağ sürdüm kuru pişebilir diye o kadar.. 
Anadolu lezzetlerini seven herkese yapılası tavsiyemdir.. Zira Kevser Hanım'ın tarifleri güzel, özel ve de kıymetlidir.. 

Afiyet olsun.. 

4 yorum:

  1. Maşallah ellerinize sağlık o kadar güzel olmuş ki bir süre seyrettim. Rabbim sağlık günlerde yemeyi nasib etsin :)

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor. bende gerekli notları aldım deneyeceğim birazdan. ilk defa yapacağım kömeci :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o kenarlardan tasan yanik yerler var ya, onlari sicakken koparip yiyin. O kadar lezzetli ki;)))

      Sil