24 Şubat 2015 Salı

Yoğurtlu Mercimek Ezmesi


Yoğurtlu Mercimek Ezmesi

Malzemeler;
2 - 3 adet haşlanmış patates
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet kuru soğan
5 - 6 dal taze soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber

2 su bardağı yoğurt 
100 gr labne

Maydanoz, ceviz içi

Yapılışı;
Patatesleri ezerek bekletin. Kırmızı mercimeği hafif sulu haşlayın ve patateslere karıştırın. 
Yemeklik doğranmış soğanları sıvı yağda soteleyin, salçaları ekleyip kavurun. Tuz, biber ve küçük doğranmış taze soğanla harmanlayıp mercimekli patatesle karıştırın. Servis kabına alın.
Labneyi az tuz ilavesiyle yoğurtla birlikte çırpın ve salatanın üzerine dökün. Maydanoz ve cevizle süsleyerek servis yapın. 

Afiyet olsun.. 

6 yorum:

  1. Kapuskayı bende küçüklükten beri severim .Tarifi büyük bir ihtimalle deneyeceğim. Teşekkür ederim.

    Lezzetli yemek tarifleri için sitemi ziyaret etmeyi unutmayın :) http://www.lezzetliyemektarifleri.gen.tr

    YanıtlaSil
  2. Güzel paylaşım. Catering sektöründe de bunun gibi yemekleri sunmaya çalışıyoruz.

    YanıtlaSil
  3. merhaba, ellerinize sağlık çok hoş görünüyor, mercimeğide ezerekmi kattınız patatese yoksa direk süzüp karıştırdınızmı?

    teşekkürler

    fulya çelik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba fulya hanım,
      kırmızı mercimeği üzerini geçecek suyla haşlayıp boza kıvamındayken haşlanmış ezilmiş patatese karıştırıyorsunuz..

      Sil
    2. cevabınız için çok teşekkür ederim :) kolay gelsin

      Sil