Yoğurtlu Mercimek Ezmesi
Malzemeler;
2 - 3 adet haşlanmış patates
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet kuru soğan
5 - 6 dal taze soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
2 su bardağı yoğurt
100 gr labne
Maydanoz, ceviz içi
Yapılışı;
Patatesleri ezerek bekletin. Kırmızı mercimeği hafif sulu haşlayın ve patateslere karıştırın.
Yemeklik doğranmış soğanları sıvı yağda soteleyin, salçaları ekleyip kavurun. Tuz, biber ve küçük doğranmış taze soğanla harmanlayıp mercimekli patatesle karıştırın. Servis kabına alın.
Labneyi az tuz ilavesiyle yoğurtla birlikte çırpın ve salatanın üzerine dökün. Maydanoz ve cevizle süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun..
Kapuskayı bende küçüklükten beri severim .Tarifi büyük bir ihtimalle deneyeceğim. Teşekkür ederim.
YanıtlaSilLezzetli yemek tarifleri için sitemi ziyaret etmeyi unutmayın :) http://www.lezzetliyemektarifleri.gen.tr
değişik bir meze olmuş
YanıtlaSilGüzel paylaşım. Catering sektöründe de bunun gibi yemekleri sunmaya çalışıyoruz.
YanıtlaSilmerhaba, ellerinize sağlık çok hoş görünüyor, mercimeğide ezerekmi kattınız patatese yoksa direk süzüp karıştırdınızmı?
YanıtlaSilteşekkürler
fulya çelik
merhaba fulya hanım,
Silkırmızı mercimeği üzerini geçecek suyla haşlayıp boza kıvamındayken haşlanmış ezilmiş patatese karıştırıyorsunuz..
cevabınız için çok teşekkür ederim :) kolay gelsin
Sil