Pekmezli Muhallebi
1 litre süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı pekmez
1 paket vanilya
Üzeri için;
Pekmez
Kavrulmuş fındık - ceviz içi
Yapılışı;
Vanilya hariç muhallebi malzemelerini tel çırpıcıyla karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca vanilyayı ekleyerek çırpın ve kuplara paylaştırın. Üzerlerine bir tatlı kaşığı pekmez paylaştırın. İlk sıcaklığı çıkınca buzdolabına kaldırın. En az 3 - 4 saat sonra servis yapın.
Pekmez muhallebinin rengine hafif koyuluk verecektir ve bu pekmez muhallebiye hafiften karamel tadı veriyor. Üzerine dökülen pekmez de kenarlardan aşağıya akarak süper bir görüntü ortaya çıkarıyor. Kavrulmuş kuruyemiş lezzetini sevdiğim için bu tatlıya yakışacağını düşündüm ve düşündüğüm kadar da yakıştı..
Krem karamel seviyorsanız muhakkak deneyin..
Tarif bir kaç kişiden uyarlanmıştır..
Şekeri az olmasına rağmen çok tatlı bir tarif. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTadı harika, tarif için teşekkür ederim :)
merhabalar bende yemekle alakalı bir site yapıyorum ve yemek şefi olan yemeklerini paylaşıp blogumda yazarlık yapacak arkadaşlar arıyorum (ellerinize Sağlık) yazar olurmusunuz? ..
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor, bende yakın sürede deneyeceğim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil