26 Temmuz 2014 Cumartesi

Gül Tatlısı


Gül Tatlısı

Malzemeler;
150 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı sirke
1 tutam tuz
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya 
3 su bardağı un

2.5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Çeyrek limon suyu

Yapılışı;
Mümkünse şerbetini daha önceden hazırlayıp soğuk kullanın. Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın, kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyip 5 - 10 dk. daha kaynatarak ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Oda sıcaklığındaki tereyağıyla sıvı malzemeleri karıştırın, toz malzemeleri de üzerine eleyerek hamuru hazırlayın. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Merdaneyle çok ince olmayacak bir hamur açıp çay bardağıyla yuvarlaklar kesin. 3 adet yuvarlağı her birinin ortasına gelecek şekilde üst üste koyun. Rulo şeklinde sararak tam ortadan kesip çevirerek gülleri hazırlayın. Yağlı kağıt serili tepside 180 derecede altı üstü pembeleşene dek pişirin. Güller sıcak şerbet soğukken birbiriyle buluşturun. Şerbetini iyice çektiğinde servis yapabilirsiniz. 
Tarif Gülay'dan, benim de yediğim en güzel gül tatlısıydı. Teşekkür ediyorum.  

Ben bunu geçen sene Ramazan Bayramı'nda hazırlamıştım. Fotoğraftaki 2013 de oradan kalma.. 

Afiyet olsun..

5 yorum:

  1. harika görünüyorlar ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. çok iştah açıcı bir görüntüüs var gerçekten ahh şu kilolarda olmasa :(

    YanıtlaSil
  3. Tatar kiz anunturi gratuite Romania. Sizin sayfa guzel. Ben bayiliyorum Turk mutfagi, sizin yemeklere, senin tariflere.
    Benim sitem ozel sayfa acacak ben. Pagem anunturi gratuite icin. sizin tarif calip traduge romence dil yapiyor, veriyorum benim sayfama. Romanya kizlar ogrensin turk mutfagini anunturi gratuite benden. Tesekkur ederim emekleri icin ben hep copii yapacagim senin ve baska site yemek tarifleri anunturi gratuite olarak verecegim. Multumesc din inima Turcia.

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık, tarifiniz nefis görünüyor.. takipteyim.. sevgi ve saygıyla kalın

    YanıtlaSil