10 Temmuz 2014 Perşembe

Sade Poğaça ve Evmanya'nın Ramazan Hediye Çekilişi..



Arasına peynir,zeytin, çokokrem, kahvaltılık sos vs. koyarak yiyeceğin o poğaçalar işte burada.. 

Sade Poğaça

Malzemeler;
3/4 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
1 yumurta (akı içine sarısı dışına)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
4 - 5 su bardağı un

Yapılışı;
4 su bardağı unu büyük bir kaba eleyin. Şeker ve mayayı una karıştırın, tuzu unun çevresine kabın kenarlarına doğru dökün. Hamurun ortasını havuz gibi açın, yağları ve yumurta akını ekleyin. Suyu ısıtarak soğuk süte katarak ılışklaştırın, parmağın dayanabileceği sıcaklıktayken havuzun üzerine dökün. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hava almayan bir kapta ağzı kapalı olarak en az yarım saat bekletin. 
Mayalanan hamuru küçük bezelere bölün. Elinizle toplar yapıp yassılaştırarak yağlı kağıt serili tepsiye alın. Yarım saat de tepside mayalanmasını bekleyin. Yumurta sarısı sürerek üzerine çatalla çizikler atın.  180 derecede altı üstü kızarana dek pişirin. 



Bu poğaçaların yanında sıcak bir çay iyi gider.. Gider ama Ramazan'da iftar sonrası keyif için, Ramazan'dan sonra sabah akşam keyif için bu beyaz puantiyeli kırmızılı çay takımını isterseniz yapmanız gereken evmanyanın sosyal hesaplarından birini takip ederek bu resmin olduğu yazının altına çayın yanına yemekten hoşlandığınız şeyi yorum olarak yazmak.. 


Evmanya'dan takip için; Evmanya

Bol şans.. 

3 yorum:

  1. Çayın yanında tabi ki kısır vazgeçilmezimdir. Istanbuldan berna.

    YanıtlaSil
  2. Dün yaptım bunu. İnanılmaz lezzetli oldu.

    YanıtlaSil