27 Ekim 2013 Pazar

Kemalpaşalı Sütlaç


Kemalpaşalı Sütlaç

Malzemeler;
1 paket Kemalpaşa Tatlısı

veya

Yarım paket Kemalpaşa Tatlısı
1 paket hazır sütlaç

Yapılışı;
Bloğumu ilk açtığımda bu tarifin muhallebilisini denemiştim, muhallebisine tarçın eklemiştim. 2 sene önceki Ramazan'da Keşküllü Kemalpaşa yapmıştım, bu sene Ramazan'dan sonra da bunu yaptım. Sanırım en güzeli sütlaçlısı oldu. Zaten sütlaca meyveyi, karameli ve çikolatayı da çok yakıştırırım. Belki de o yüzdendir sütlaca böyle taklalar attırmam. 


Evde yaptığınız sütlacın bir kısmını farklı yapmak veya yeni bir lezzet denemek isterseniz işte size bir tarife iki öneri.

Kemalpaşayı veya Peynir Tatlısını üzerindeki tarife göre hazırlayın. Biraz şerbetli - sulu kalmaları daha lezzetli olmalarını sağlıyor. Eğer büyüklerse kaselerin dibine birer tane küçüklerse bir kaç tane yerleştirebilirsiniz. Üzerine sütlacını sıcakken dökün ve ilk sıcağı çıktığında buzdolabına kaldırın. Soğuk soğuk servis yapın. 

Ben hazır Kemalpaşa kullandığım zamanlarda şeker miktarı çok fazla olduğu için üzerindeki şerbet ölçüsünü birebir uygulamıyorum. Şekerini bayağı kısıyorum, tavsiyem şeker miktarını damak zevkinize göre ayarlamanız. 

Afiyet olsun.. 

11 yorum:

  1. yapılacaklar listesine girdi bile,elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. normalde bunu manuel olarak kendim yapıyorum. faydalı bir paylaşım.

    YanıtlaSil
  3. I would like to thank my own site to publish information of this kind of focus on such a topic is very beautiful.

    YanıtlaSil
  4. I would like to thank my own site to publish information of this kind of focus on such a topic is very beautiful.

    YanıtlaSil
  5. bende muhallebilisini denemiştim eminim böylede çok güzeldir ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Cok ilginc ve güzel bir tatli olmus, ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  7. tarif için çok teşekkürler. blogunuz gerçekten takip etmeye değer. saygılarımla...

    YanıtlaSil
  8. mmm güzel olur. ben bunu denerim ;)

    YanıtlaSil
  9. sütlacı ve kemalpaşa tatlısına bayılırım ikisi bir aradayken çok merak ediyorum
    ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  10. Fikir harika. Sütlaca bayılırım. Bu şekilde denemek isterim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil