4 Ekim 2013 Cuma

Milföy Kol Böreği



Milföy Kol Böreği

Malzemeler;
4 adet ikili milföy (8 kare parça)
1 çay bardağı un

2 adet haşlanmış patates
1 adet soğan
Kırmızı pul biber, kara biber, tuz
1 - 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yumurta sarısı 
Çörek otu
Mavi haşhaş tohumu



Yapılışı;
Rondodan geçirilmiş soğanı sıvı yağda soteleyin. Patatesleri üzerine rendeleyip baharatlarını ekleyerek birbirine iyice yedirerek iç harcı hazırlayın. 
Milföyler oda sıcaklığına geldiğinde un serpilmiş tezgahta büyük bir dikdörtgen olacak şekilde açın. Hamurun her tarafına gelecek şekilde patatesli harcı serpiştirin. Hamuru rulo yapıp kendi etrafında bir kaç kez döndürerek kol böreği şekli vererek tepsiye alın. Yumurta sarısı sürüp çörek otu - mavi haşhaş tohumu serpip 180 derecede pişirin. 
bu börek harcında soğanı yemeklik doğramaktansa püre halinde kullanmayı daha çok seviyorum, böylece soğanla patates iyice kaynaşmış oluyor ve soğanın suyu harcı yumuşatmış oluyor. İç harcını değiştirebilir, üstüne farklı şeyler serpebilirsiniz. 

Afiyet olsun.. 

2 yorum:

  1. el acması gıbı olmus elıne sağlık

    YanıtlaSil
  2. Valla süper olmuş,el açmasından gönüllü.ellerine sağlık..

    YanıtlaSil