17 Aralık 2012 Pazartesi

Çikolatalı Düğümler


Çikolatalı Düğümler..

Malzemeler;
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ 
1 yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
3- 4 su bardağı un

Damla çikolata

Yapılışı;
Sütü sıcak ılık kıvama getirin. Unu bir kaba eleyin, şeker, tuz ve mayayla karıştırın. Ortasını açarak yumurta sarısı harici malzemeyi ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. En az yarım saat mayalamaya bırakın. Düğüm poğaçalar gibi damla çikolatalarla hazırlayın. Damla çikolataların erimemesi için ekstra bir şey yapmadım. Poğaçanın içinde pişerken hiç erimiyorlar. 180 - 200 arası bir derecede pofuduk pofuduk olana, altı üstü kızarana dek pişirin.
Mayalı hamurla ilgili daha fazla bilgi bu postta.. Fotoğraftaki poğaçaların yarısı cahide&jibek'in şeritli poğaçaları şeklinde.. 
Ben mayalı hamurla oynamayı çok seviyorum. Öyle ki mayalı bir hamurla en az üç çeşit hazırlıyorum. Ama tarif hep aynı şekil farklı olduğundan eklemiyorum. Çünkü mayalı hamur bana göre oyun hamuru gibi, evir çevir kıvır çevir, istediğini yap:) Hayatınızda en az bir kere hamur mayalayın diye iddialı bir söz bile atarım ortaya.. Mayalı hamurlarınız bereketli olsun.. 

Afiyet olsun.. 

10 yorum:

  1. Canim nefis görünüyor afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  2. ellerıne sağlık canım nefıs gorunuyor bır tane uzanıp alasım geldi

    YanıtlaSil
  3. Durum nefis olmuş. Böyle çikolatalı tarifler vermeyein ama
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Mımmm nefis olmuş,üstelikte çikolatalı..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Harika görünüyorlar, ellerine saglik canim...

    YanıtlaSil
  6. çok güzel olmuş:) sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Yaaa nasıl güzel kabartıyorsun bu çörekleri hayranım sana ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  8. nefis görünüyor. elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Reyyancım ziyeretine çok geldim bir kere iadeyi ziyaretime gelmedin:))Çörekler
    nefis ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben gelsem de bi bakıp çıkıyorum maalesef..

      Sil