15 Mart 2012 Perşembe

Avcı Böreği


Avcı Böreği

Malzemeler;
6 adet yufka
1 su bardağı su 
1/2 su bardağı sıvı yağ 

250 gr kıyma
2 adet orta boy soğan
1 çay bardağı ince bulgur 
5 - 10 dal maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon
2 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yumurta
1.5 - 2 su bardağı galeta unu

Yapılışı;
İnce bulguru 1 çay bardağı sıcak suyla ıslatın. Yemeklik doğranmış soğanları sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun, kıymayı ekleyerek suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin. Bulgur, maydanoz ve baharatları ekleyerek biraz daha kavurun ve soğumaya bırakın. 
Su ve yağı karıştırarak börek sosunu hazırlayın. Yufkanın birini tezgaha serin, sulu yağlı sostan her tarafına eşit olarak sürün. 2. yufkayı üzerine kapatın ve onu da soslayın. Sigara böreği şeklinde 8 eşit parçaya bölün. Geniş tarafına 1 yemek kaşığı dolusu iç koyarak sarın. 6 yufkayı da bu şekilde hazırlayın. İki yumurtayı çırpın, börekleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın. 180 derecede galeta unları kızarana dek pişirin. 
Ben evde bayatlamak üzere olan ekmekleri dilimleyip fırında kurutuyorum ya da buzlukta donduruyorum. Daha sonra robotta un haline getirip galeta unumu kendim hazırlıyorum. Buzluktan çıkan ekmek bazen sulandırabiliyor robotu, fırından çıkan ise hafif kavruk tadıyla bence daha enfes..  Galeta ununa buladığım bazı börekleri, tavukları, kızartmalıkları lezzet katması açısından mısır unu ve baharatlarla da tatlandırdığım oluyor. 

Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. Bende bu hafta avcı böreği tarifi verdim. Gerçekten nefis bir börek. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine emeklerine saglik canim afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  3. çayımın yanına bir tane aldım.ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ!!!!!ΜΠΡΑΒΟ!!!!
    ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!!!!!!ΦΙΛΙΑ!!

    YanıtlaSil