1 Kasım 2011 Salı

Tefal Yoğurtçum

Bu MSA'da ilk etkinliğimiz. Süzme  yoğurt üzerinde kızartmalar, tavuk kanadı ve şeftali tatlısının şeftalileri pişerken..
10 Ağustos'ta MSA'da Tefal'in Fikrimühim davetlilerinden biriydim. Davet sebebi actifry'ı denemek ve yeni çıkacak üründen bahsetmekti. Biz 20'ye yakın acemi daha önce hiç girmediğimiz bir mutfakta, Hakan Şef ve Ramazan Şef'in talimatlarıyla sanki hiç yemek yapmamışız gibi yemekler hazırladık. Yeni çıkacak ürünün adı sanı bile geçmeden, elimizde küçük bir kutu hediyeyle evlerimize döndük. Yeni çıkacak cihazı anımsatır bir şey; yeşil bir tabak. Herkese takılmışlar " Koskoca tefal size tabak mı verdi? Actifry verseydi ya?" Vermişti ya başkalarına bize kalır mı:))

Bir pazar gazetede tam sayfa tefal yoğurtçum gördüm. Aha buymuş yeni cihaz, ben demiştim yoğurt makinesidir diye? Yok tefal'in yoğurt makinesi var demişlerdi, ama bence yeterli değildi. Ertesi gün bir kargo, sizle tanıştırmayı unuttuk, işte tefal yoğurtçum. Benimmiş. Yanında da msa tezgah arkadaşım vişne kiraz'la birlikte resmim..

Benim ilgimi tabii ki önce meyveli ve süzme yoğurt çekti. Normal süzmeler ekşiydi çünkü. İlk önce 2 tane 1 lt'lik kaplarda normal ve süzme yoğurt denedim. Süzme yoğurt tam benim istediğim gibi, katı ve ekşi değil. Normal yoğurt evde mayalananlar gibi sulu değil. Üstelik sütü kaynatmadan mayalıyor. Bir kaç gün sonra Fm'den aradılar "2. workshopumuza yoğurdunuzla bekliyoruz." Bana da bahane çıktı meyveli yoğurt mayaladım. Gurme mutfak hikayeleri'nde karamelli yoğurt görmüştüm ve uzun zamandır aklımdaydı. Karamelli, muzlu ve ballı bademli mayalayarak gittim. Bu sefer de actifry'dan kızartma, nutricook'ta dolma ve tefal yoğurtçum'dan elmalı tarçınlı yoğurt yedik. 

O günden beri kendi malzemelerimizle tefal'in mayaladığı yoğurtları tüketiyoruz. Kimine göre pahalı, kimine göre gereksiz, kimine göre kocaman ama pratik ve sağlıklı olmasından ötürü ücretiyle kendini telafi edecek bir makine.. Sevdiğiniz markanın ürünlerini kullanarak onun lezzetine yakın yoğurt mayalıyorsunuz. Tencereleri, güveçleri çula çaputa sarmadan, sulu olacak mı diye korkmadan.

Mühim not;
Bu blogda daha önce hiç marka, etkinlik veya reklam yer almamıştı
ama konu tefal ve ürünün güvenilirliği olduğu için aynı zamanda
bir teşekkür namına yazılmıştır.
Tefal'e, Fikrimühim'e, MSA'ya çok teşekkür ediyorum.   Durumutfak..





Tefal Yoğurtçum Yoğurt Çorbası

Malzemeler;
Yarım kg. normal mayalanmış yoğurt
Süzme yoğurdun süzülen yoğurt altı suyunun tamamı
Duruma göre ilave su
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 çay bardağı haşlanmış buğday 
1 çay bardağı haşlanmış nohut
Nane - tuz

Yapılışı;
Süzme yoğurttan arta kalan yoğurt altı suyu gibi bir sağlık kaynağını  değerlendirmek adına  yoğurt çorbası yapabilirsiniz.

Yoğurt altı suyu ve yoğurdu bir kap içerisinde tel çırpıcıyla birilikte çırpın. Un ve yumurtayı ekleyerek pürüzsüz bir karışım hazırlayın. Eğer katıysa bir miktar su ekleyin. Tencerede tereyağını eritin. Yoğurt karışımını ekleyerek karıştırın,  kaynamaya başlayınca nohut, buğday ve tuzu ekleyin, altını kısarak karıştırmaya devam edin. Kaynayınca altını kapatın nane ekleyin ve dinlenmeye bırakın. 

Afiyet olsun...

(Bu yazıyı 2 hafta önce yazmıştım ama geçirdiğimiz kötü günler nedeniyle erteledim. Hala üzüntümüz geçmemesine rağmen çok uzak kalmamamak adına yayınlıyorum.)

12 yorum:

  1. açıkçası yoğurtçum reklamını görünce gereksiz bir ürün gibi geldi bana. hiç ilgilenmedim araştırmadım. şimdi sütü kaynatmadan yoğurt yapıldığını söyleyince ilgimi çekti. acaba pastörize sütle mi yapılıyor? zira sokak sütünün pek tavsiye etmiyorlar.

    YanıtlaSil
  2. meral; evet yoğurt pastörize sütle kaynatmadan mayalanıyor. günlük süt olarak da marketlerde günlük sütler artık bulunuyor. ayrıca bazı şarküterilerde güvenilir açık sütler var, hatta telefonla günlük süt siparişi bile verilebiliyor ama bunlar nerelerde haberim yok.. günlük sütle mayalananlar çok daha lezzetli oluyormuş ben henüz denemedim, bir de mayalama esnasında sevdiğiniz yoğurtla mayalarsanız lezzeti ona daha yakın oluyor.

    YanıtlaSil
  3. Ben de artık haftada 1 gün 2 tane 1 kg'luk yoğurt yapıyorum makinamda, bütün hafta yiyoruz. Gerçekten hangi yoğurtla mayalarsan tadı ona benziyor. Geçenlerde süzme yoğurt yaptığımda yooğurt altı suyunu ne yapsam diye düşünmüştüm, bir tek yoğurt çorbası geldi aklıma. başka ne yapılabilir acaba fikrin var mı? Bu arada marketlerdeki gibi çilekli, frambuazlı yoğurtları nasıl yaparız sence? Hiç denedin mi?

    YanıtlaSil
  4. özge:);
    yoğurt altı suyuyla peynir yapıyorlar, ekmek hamuru mayalıyorlar bir de yoğurtla sulandırıp ayran kıvamında keklerde kullanıyorlar ama ben hiçbirini denemedim. meyveli yoğurdu meyveli sütten mayalamayı düşünüyorum küçük kaplarda altlarına da birazcık aynı meyvenin reçelinden sonra karıştıra karıştıra ye, afiyet olsun.. yukarıdakilerin haricinde farklı bir denemem olmadı, oldukça yazının devamını getirmeyi düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  5. Durucum merhaba konu Tefal olunca hiç tereddüt etmem ürününü almakta..
    Hele marifetli set benim elim kolu işten gelince inan kurtarıcım. 3 dakikada ıspanak yapıyorum düşün ne derece kurtarıcım olduğunu :)
    zaten evde çeyzimde ne varsa tefal annem sağolsun. Hatta bende yogurt reklamını görünce anneme dedim. anne gidip alalım ama işlerimin yogunluğundan bir türlü gidip alamadım. Madem artık sağlığımıza dikkat etmemiz gerek o zaman içirisine ne konulduğunu bilmediğimiz yoğurtlar yerine evde kendimiz yapmalıyız. ya tutmazsa diye bir sorunumuz var ise o zaman en iyi çözüm denenmiş ve sizler tarafından önerilen tefal yogurtçumu almak şart oldu.
    tatlım iyi günlerde sağlıklı ve enfes yogurtlar yapman dileğiyle Sevgiler
    www.birdemliksohbet.com

    YanıtlaSil
  6. Bayramın kutlu olsun canım sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Canım bak çilek reçelinden çilekli yoğurt yaptım en sonunda :) Sen de yaptıysan bekliyorum değişik tarifleri.
    http://ozgedenhaberler.blogspot.com/2011/12/yuppiii-meyveli-yogurt-yaptm.html

    YanıtlaSil
  8. Do you mind if I quote a couple of your articles as long as I
    provide credit and sources back to your website? My blog site is
    in the exact same area of interest as yours and my visitors would really benefit from a lot of the information you provide here.
    Please let me know if this okay with you. Many thanks!
    Also see my site > hcg diet for men side effects

    YanıtlaSil
  9. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied
    on the video to make your point. You clearly know what youre talking about,
    why waste your intelligence on just posting videos to your site when you could be giving us
    something informative to read?
    Also visit my weblog ; Forex Trading Demo

    YanıtlaSil
  10. Malaysia & Singapore & brunei ideal on the internet blogshop for wholesale & quantity korean accessories,
    accessories, earstuds, pendant, rings, trinket, hair
    & bangle add-ons. Promotion 35 % wholesale discount. Ship Worldwide
    Also see my site: Bed bugs symptoms

    YanıtlaSil
  11. I'm really enjoying the design and layout of your website. It's a very easy on the eyes which makes it
    much more pleasant for me to come here and
    visit more often. Did you hire out a designer to create your theme?
    Fantastic work!
    My web blog - Upper James Manor - Greg Iacomo

    YanıtlaSil