25 Kasım 2011 Cuma

Çilekli Şarlot



Çilekli Şarlot


Malzemeler;
1 paket kedi dili bisküvi
1 çay bardağı süt


2.5 su bardağı süt (500ml)
1/2 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta
1 tüp vanilya aroması  veya 1 adet vanilya


1 paket vişneli jöle
2 su bardağı ayıklanıp doğranmış çilek veya kırmızı meyve
Süslemek için file antep fıstığı


Yapılışı;
Jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın, parça doğranmış meyveleri jöleye katın, soğuyup katılaşması için bekletin.
24 cm'lik kelepçeli kalıbı streç filmle kaplayın. Kedidillerinin altından bir parmak genişliğinde keserek kısaltın. 1 çay bardağı sütü derin bir kaba boşaltın. Kedidillerini süte hemen sokup çıkararak kesik taraf alta gelecek şekilde kelepçeli kalıbın etrafına dizin. Kalan parça kedidilleriyle tabanı kaplayın. 1 paket kedidili 24 cm'e yeterli gelecektir. 
Muhallebi için vanilya harici malzemeyi kaynayana kadar çırpıcıyla karıştırın. En son vanilyayı ekleyip ocaktan alın ve kalıba parça bisküvilerin üzerine dökün.
Jöle birazcık katılaştığında (yaklaşık 1.5 - 2 saat kadar sürüyor) muhallebinin üzerine kaşıkla yayın. 1 gece buzdolabında beklettikten sonra ertesi gün süsleyerek servis yapın.
 Eğer jöleyi sıvı kıvamda dökerseniz bisküvileri yumuşatır ve hem dik durmasını engeller hem de aralardan sızarak pastanın görüntüsünü bozar. Dilerseniz jöle kullanmayıp meyve peltesi veya meyve de kullanabilirsiniz. Meyvelerin daha parlak durması için de tart jölesiyle üzerini kaplayabilirsiniz. Çikolatalı pudingle çikolatalı olarak da hazırlayabilirsiniz. Damak zevkinize ve hayal gücünüze kalmış. 
Bu arada bu tarifi küçük ekranda ve enter tuşu basmayan bir bilgisayarda yazıyorum, yarım saat oldu galiba yazmaya başlayalı, uzun süredir tarif yayınlamadığım için hazır resmim varken tüm zorluklara rağmen yayınlıyorum:)


Afiyet olsun...

6 yorum:

  1. Bayılıyorum bu görüntüye, çok hoş. Ellerinize sağlık ve tarif için de teşekkürler.

    www.gulenmutfak.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Çok şık bir şey olmuş
    Ellerine emeğine sağlık
    İyi hafta sonları
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Görüntü müthiş!Ellerine sağlık canım

    Sevgiler

    yemek vakti

    YanıtlaSil
  4. BİR DUT MASALI- nUnU

    Yazın ne çok severim..
    harika.

    YanıtlaSil
  5. heyy Duru Mutfakkk, yeni tarifler bekliyoruz :)

    Kahve Dükkanı

    YanıtlaSil
  6. Muhteşem tek kelimeyle harika....ay nasıl yiyesim geldi...en kısa zamanda deniyecegim.sunuma bayıldım;)böyle becerikli insanlara hayranım.cogu kadın yumurta kiramiyor.ay çalışıyorum ay beceremem kızıyorum.hem çalışıp hem mutfakta kendini geliştiren insanlara bayılıyorum.surekli değişik lezzetler deneyen misafirlerine guzel sunumlar icin çabalayan ben,surekli takipteyim;)sevgiler muah;)

    YanıtlaSil