14 Eylül 2011 Çarşamba

Kuru Kayısı Dolması ve Prenses Kürdanı

Kuru Kayısı Dolması


Malzemeler;
20 - 30 adet kuru kayısı
1 çay bardağı toz şeker


1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
2 - 3 yemek kaşığı kaymak


Toz fıstık, fındık, hindistan cevizi


Yapılışı;
Kuru kayısıları hafif geniş bir tencerede suyla birlikte haşlayın. Kaynadığında şekerini ekleyin, altını kısın ve şeker eriyene kadar kaynatmaya devam edin. Tencereyi ocaktan alın ve kayısıları suyun içinde şişene kadar bekletin.
Krem şantiyi sütle birlikte hazırlayın, kaymağı ekleyip 1 - 2 dk. kadar tekrar çırpın.Kayısılar hazır olana kadar buzdolabında bekletin.
Şişen kayısıların suyunu süzün, soğuyunca aralarına krema doldurup fındığa fıstığa bulayıp mümkünse soğuk servis yapın. 
Kayısıların içini isterseniz sadece kaymak veya sadece krem şantiyle de doldurabilirsiniz. Üzerlerine fındık fıstık bulamadan da servis edilebilir. Hatta içine hem kaymak- krema hem de kuruyemiş koyabilirsiniz.
Fotoğraftaki prenses kürdanı bizim küçük hanımın bazı şeyleri yemesi için icat edilmiştir. Hoşumuza giden resimleri karton üzerine arasına kürdan koyarak tutkalla yapıştırdık. Sonra da özellikle kahvaltıda küçük ekmek parçalarına bir şeyler sürüp yedik. Bazılarını da itinayla yırttık ama olsun:)
Bu arada fotoğraftaki prensesin çorap üzerine parmak arası terlik giymiş olması benim dikkatimi yeni çekti:)
Olsun her şey mi? :)


Afiyet olsun...

8 yorum:

  1. çok şeker yaaaa.bayıldım.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. prensesin çorapları ve kayısılar çok şıklar ;)

    YanıtlaSil
  3. Çok çok güzel. Harika.
    Prenses de ayrı güzel:)

    YanıtlaSil
  4. tatlım şahane olmuş ellerine sağlık afiyet bal olsun

    YanıtlaSil
  5. Pratik ve nefis bir tatlıdır. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Çok severim ....Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor

    Sevgilerimle.....

    yemek vakti

    YanıtlaSil
  7. Kaymak ve cevizle de güzel oluyor. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil