12 Eylül 2011 Pazartesi

Alman Pastası

 Alman Pastası


Malzemeler;
3 yumurta
125 gr tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 + 3/4 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya 
1 paket kabartma tozu


Kreması için;
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı;
Tarif çok sevdiğim bloggerlardan biri olan eya'dan...
Kremadaki tereyağı miktarı ve kullanımını değiştirdim o kadar.
Oda sıcaklığındaki tereyağını mikserle çırpın, şeker ve vanilyayı katarak kremamsı bir kıvama getirin. Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpın. Yoğurdu ekleyip yağa yedirin. Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma alın, pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra küçük veya orta boy yağlı kağıt serili, kenarları yağlanmış bir kelepçeli kalıp veya tepsiye hamuru dökün.180 derecede kürdan, bıçak testinden geçene kadar pişirin. Soğumaya bırakın. 
Kek pişerken kremasını hazırlayın. Un ve şekeri bir tencerede karıştırarak sütü ekleyin. Muhallebi kıvamını alana dek karıştırarak pişirin.Ocaktan almadan altını kısın, tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Kek soğuyana dek ara ara karıştırarak kabuk tutmasını önleyin.
Kek iyice soğuduktan sonra bir ip yardımıyla ortadan ikiye bölün. Kremayla içini doldurun, ikinci keki üzerine kapatın. Pudra şekeriyle süsleyerek servis yapın.
Bu kekte kremanın üzerine muz en çok yakışan meyvelerden biri...

Afiyet olsun...

15 yorum:

  1. bir zamanlar hepimizin en sevdiğiydi,özellikle 80 li yıllarda :=))

    çok sevgiler iyi haftalar
    Eya'mıza da :)
    BİR DUT MASALI- NuNu

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  3. çocukluğumda annem işten eve gelirken alırdı hüdaverdi pastanesinden, tek porsiyonluk, onu ikiye böler abimle paylaşırdık, ak eski günler.... zor zannediyordum ama değilmiş, ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
  4. Canim günaydin.Ellerine saglik bende cok serim uzun zanandir yapmadim.

    YanıtlaSil
  5. Alman Pastası tariflerine bakarken yorumlarda, ellerine sağlıktan ziyade hep anıların paylaşıldığını gördüm:) Ne pastaymış be dedim!

    YanıtlaSil
  6. eskiden çok yapardım bende haırladım çocukluğumu valla ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. ay bu alman pastasını hep denemek istemişimdir.bunu denemeliyim artık hazır tarif gelmişken.acaba kremanın süt miktarını da yazabilirmisin sanırım onu unutmuşsun....

    YanıtlaSil
  8. Aynen nunu'nun dediği gibi bir ara hepimizin en sevdiğiydi. Ben önce kremasını yer pandispanyayı sütle yerdim.. Sonra milföy popüler oldu, krema aynı kat başka... Aramıza mesafe girdi Alman Pasta ile. Yemek gerek bir ara:) Ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  9. Ne güzel lezzetinden çatlamış sanki :) Çok severim, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  10. canım tarifi not ettim .bu arada erzurumlu olan ben değilim ne yazık ki.eşim narmanlıdır kendisi ama doğma büyüme bergamalı

    YanıtlaSil
  11. keşke ekrandan ikram etme sekmesi de lsaydı sayfayı açan herkese bir dilim ikram edilebilseydi...
    :D

    YanıtlaSil
  12. Ben eskiden hiç sevmezdim Alman Pastasını... Aslında hiiiç yemedim yıllardır, ama birden bire sevmeye başladım.. Biliyorum saçma oldu, insan yemeden nasıl sever diye... İşte canım istiyor yıllardır, olsa sanki koca pastayı yandan yandan ısırarak yiyeceğim.. alayım dedim gözüme çarpmadı hiçbiryerde.. yapayım dedim tarif görmedim.. İşte şimdi karşımda... tam da rejime girmiştik ..ama olsun yapacağım ben bunu en kısa zamanda..
    Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  13. harika uzun zamandır yapmadığım tarifleri bir biri sizde görüyorum...:))....buna çiçek sosiste dahil biliyormusunuz...epey ara vermiştim hafta sonu yaptım hemen sizden sonra....şimdide alman pastası yapılacaklar arasında sırasını aldı....ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  14. Çok güzel en kısa zamanda bende yapıp bloğumda paylaşacağım :)

    YanıtlaSil