24 Ağustos 2010 Salı

Yeşil Mercimek Yemeği


Yeşil Mercimek Yemeği

Malzemeler;
1 su bardağı yeşil mercimek
1/2 su bardağı iri bulgur
1 adet soğan
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağı
İsteğe bağlı yeşil biber

Yapılışı;
Mercimekleri siyah suyunun çıkması için bir tencerede 10 dk. kadar haşlayın.Haşlandıktan sonra suyunu süzün. Bir tencerede yemeklik doğradığınız soğanı tereyağıyla birlikte pembeleşene kadar kavurun.Eğer biber ekleyecekseniz soğanlarla birlikte tencereye alın. Salçayı ekleyin kokusu çıkana kadar tekrar kavurun.Mercimek ve bulguru tencereye alın, üzerini 4 parmak geçecek kadar su ekleyin. Kaynadıktan sonra altını kısın ve bulgurlar şişene kadar pişirin. Eğer yemeğin suyu az gelirse su ekleyerek kıvamlandırabilirsiniz.
Çok pratik, besleyici ve lezzetli bir yemek.Sofralarınız için alternatif bir yemek,içinde et olsun derseniz kıymayla da pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun...

5 yorum:

  1. ayyy çok güzel görünüyor. yeşil mercimeği ben çok severim. pilavını, çorbasını, böreğini. yemeğini de denyeceğim. hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
  2. döğmeli alaca çorba denen bir antep yemegi var ona benzemiyor.bol soğanlı oluyor ama o ...

    YanıtlaSil
  3. http://durumutfak.blogspot.com/2010/04/bulgurlu-yesil-mercimek-corbas.html lifegoeson bahsettiğiniz çorba belki buna benziyordur ama bunun döğmelisi, annem benzerini yapar bahsettiğiniz çorbanın bende şimdilik bulgurlusu var:)

    YanıtlaSil
  4. yeşil mercimeği bulgurla pişirmek hiç aklıma gelmezdi.güzel bir lezzeti vardır eminim.hemen yapıp çocuklara yedirmeli.ellerine sağlık.sevgiler.naşide.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık mutlaka çok lezzetlidir.Bende beklerim.Sevgiler...

    YanıtlaSil