28 Ağustos 2010 Cumartesi

Mısırlı Ton Balıklı Makarna


Mısırlı Ton Balıklı Makarna

Malzemeler;
Yarım paket küçük boru makarna
1 kutu konserve mısır
1 kutu ton balığı
1 çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı;
Büyük boy bir tencereye su doldurun, sıvıyağın yarısını ekleyerek kaynamaya bırakın. Su kaynadığında 2 - 3 tatlı kaşığı tuzla birlikte makarnaları tencereye alın. Ara ara karıştırarak makarnaları haşlayın. Makarna kıvamını aldığında altını kapatın, bir su bardağı soğuk su ekleyin bir kere karıştırın ve kapağını kapatıp 5 dk. bekletin.
Suya katılan sıvı yağ makarnaların yapışmasını engeller, tuzun geç atılması da kaynamayı geciktirmemesi için.En son katılan soğuk su da makarnanın diri kalmasını sağlar.
Makarnaları servis yapacağınız kaba süzerek alın.Ton balığının yağının bir kısmını süzerek çatalla didikleyin. Mısırla birlikte kaba alın, karıştırarak servis yapın.
Eğer ton balığın yağını kullanmak istemezseniz, makarnanın tenceresinde yarım su bardağı sıvıyağı hafifçe ısıtarak makarnayı ekleyip karıştırın ve diğer işlemlere sırasıyla devam edin.Öğrenciler, bekarlar hatta üşengeçler için hem çok pratik, hem çok lezzetli hem de sunumu çok hoş bir makarna...

Afiyet olsun...

9 yorum:

  1. Gece gece,açık markette yoktur şimdi,inan açık market bulsam gidip alırdım,o kadar canım çekti şimdi :) gündüz bi değerlendireyim ben bu makarnayı :) çok iyi fikir gibi,hem pratik,hem besleyici,hem de nefis gözüküyor.Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık. hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
  3. Hayırlı hafta sonları.
    Öncelikle ellerinize sağlık. Enfes birşey olmuş.Hemde pratik.Eşim ve kızım ton balığını ve tabikide makarnayı çok seviyor.Ve bu lezzeti denememi istiyorlar :) Bu iki lezzetin birleşimi tabiki muhteşem olur.Hayırlı sahurlar.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve güzel olmuş.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  5. ELİNİZE SAĞLIK.ÇOKDA BESLEYİCİ OLMUŞ.AHAYIRLI İFTARLAR.MUTLU HAFTASONLARI

    YanıtlaSil
  6. Ellerine saglik. Tam benim cocuklarima göre olmus. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Reyyancim eline saglik.Ramazan biter bitmez bende hemen yapacagim.Bu bizim sıkısınca basvurdugumuz bir yemektir.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık arkadaşım çok güzel görünüyor...banada beklerim sevgiler...http://egelininmutfagi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  9. Elinize sağlık harika görünüyo
    sahurda harika giderdi şimdi ne güzel
    sevgiler

    YanıtlaSil