26 Ağustos 2010 Perşembe

Mantar Soslu Tavuk Biftek


Mantar Soslu Tavuk Biftek

Malzemeler;
500 gr mantar
1/2 su bardağı krema (100 ml)
1 büyük soğan
1 kilo tavuk biftek
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım limon
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kekik
Tuz


Elma Dilim Patates
4 - 5 adet patates
Kekik, karabiber, tuz
1 yemek kaşığı sıvıyağ


Yapılışı;
Biftekleri enlemesine 3'e ve daha sonra ortadan ikiye bölün.Yani bir biftekten 6 parça çıkacak şekilde kesin. (4'e de bölünebilir.) Patatesleri kabuklarıyla birlikte fırçalayarak ya da elinizle üstünde toprak kalmayana kadar yıkayın.Elma dilimi şeklinde kesin.Patatesleri ve biftekleri kekik, karabiber, tuz, sıvıyağ karışımıyla ayrı ayrı terbiyeleyin.Tavukları önceden hazırlayıp dolapta bekletirseniz terbiyelendiği için lezzeti artar.
Hazırladığınız biftekleri fırının tel ızgarasına, elma patatesleri de ızgaranın altına yerleştireceğiniz tepsiye koyun.180 - 200 derece arası bir ısıda pişirin.Tavukları ara sıra ters düz yapın, patatesleri de tahta bir kaşık veya spatulayla ara ara karıştırın.


Mantar sos için;
Mantarları 3'e 4'e bölerek yıkayın. Yarım limonun suyunu sıktığınız bir suda 10 dk. kadar pişerken kararmaması için haşlayın ve daha sonra süzün.
Soğanları jülyen doğrayın. (Ben hem yemeklik hem jülyen ikisini de denedim jülyen soğan daha çok yakışıyor.)
Bir tencereye yağ ve soğanları alın. Soğan karamelleşmeye başlayınca mantarları alın, mantarlar hafif su salıp çekinceye kadar pişirin.Krema, baharat ve tuz ekleyip bütün malzemeyi harmanlayın.Tencerenin kapağını kapatın ve kremanın süt kokusu çıkana kadar kısık ateşte pişirin.
Servis yaparken her bifteğin üzerine mantar sos koyun. Yanına elma dilimlerden alın. İsterseniz bir de pilav veya makarnayla renklendirin. Bence yoğurtlu makarna daha çok yakışır. 


Tavuk, mantar sevenler için muhteşem bir lezzet. Üşenmeyin deneyin derim. Yalnız burada tavuğun yumuşaklığı önemli, sosla birlikte tüketeceğiniz için keserken kolay olması lazım, tabii fazla pişmiş tavuk seviyorsanız o ayrı...
İstediğiniz başka baharatlar da ekleyebilirsiniz.Aynı tarifi et biftekle de hazırlayabilirsiniz...


Afiyet olsun...

3 yorum:

  1. ellerine sağlık. biz eşimle bu yemeğe bayılıyoruz.

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık. Size bu vesileyle bir haber vermek istiyorum. Türkiye'yi yemek yarışmasında temsil etmek isterseniz http://apps.facebook.com/lifetastesgood/?_fb_fromhash=d7a7185310a55a6f62e441a9738ca04c

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık güzel görünüyor.
    http://lezzetlipratiktarifler.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil