14 Ağustos 2010 Cumartesi

Limonlu Hindistancevizli Muhallebi


Limonlu Hindistancevizli Muhallebi

Malzemeler;
3 su bardağı süt
1 çay bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı hindistancevizi
1 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
1 yemek kaşığı tereyağı
Vanilya
İsteğe bağlı damla sakızı

Yapılışı;
Un ve toz şekeri bir tencerede karıştırın.Sütü ekleyerek muhallebi kıvamını alana dek kaynatın. Yağ ve vanilya hariç diğer malzemeleri ekleyerek bir iki taşım daha kaynatın ve yağı ekleyip eriyene kadar karıştırın. Ocaktan alıp vanilyayı ekleyin ve mikserle 2 - 3 dk. kadar çırparak kuplara boşaltın. İlk sıcağı geçince dolaba alın ve soğuyunca servis yapın. 

Afiyet olsun...

12 yorum:

  1. ELİNİZE SAĞLIK.ÇOK ŞIK BİR SUNUM OLMUŞ.HAYIRLI İFTARLAR

    YanıtlaSil
  2. Reyyan Hanım..
    muhallebileriniz çok şık görünüyorlar..
    ellerinize sağlık..
    bu sıcaklarda bir nebze olsun serinlemek için harika bir öneri:))
    elleriniz dert görmesin..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık. hindistan cevizi ve limon aromasına bayılırım.

    YanıtlaSil
  4. çok şık bir sunum ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Ellerine saglik. Nefis görünüyor. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Hepinize çok teşekkür ediyorum. İftar sonrası serinletici bir tatlı. Çok da pratik tavsiye ediyorum.

    YanıtlaSil
  7. Cok istah acici hafif bir tatli! Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  8. Çok nefis görünüyor:) İnşallah en kısa zamanda deneyeceklerim listesine not ettim..Eline sağlık..Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık,enfes görünüyor.
    Cici ramazanlar

    YanıtlaSil
  10. ellerinize sağlık çok leziz görünüyor

    YanıtlaSil
  11. ellerine sağlık, limonlu muhallebilere bayılırım.

    YanıtlaSil
  12. goruntu muhtesem!! denemeyi dusunuyorum ellerine saglik

    YanıtlaSil