31 Ağustos 2010 Salı

Kümbet Patates Salatası


Kümbet Patates Salatası

Malzemeler;
5 adet patates
2 adet havuç
3 - 5 adet salatalık turşusu
Dere otu
1 su bardağı süzme + 1 su bardağı normal yoğurt
ya da 2 su bardağı yoğurt ve 2 yemek kaşığı mayonez
Pul biber, nane, tuz

Yapılışı;
Patateslerin kabuklarını soyun 4'e 5'e bölün. Bir tencerede 3 su bardağı suyla birlikte haşlayın. Kalan sudan yarım çay bardağı kadar ayırın, kalanını süzün. Ayırdığınız suyla çok az süt ekleyerek patatesleri çatalla ezin. Püre halinde değilde biraz parça parça kalması gerekiyor. Ezdiğiniz patatese havuçları rendeleyin, dere otunu ve turşuları doğrayın, tuzunu ekleyerek karıştırın. Yuvarlak geniş bir kalıbın içine streç film serin. Patatesli harcı olduğu gibi içine doldurun üstünü düzeltin ve 1 saat kadar dolapta bekletin. 
Servis yapacağınız zaman tabağa ters çevirerek alın, streç filmi çıkarın, çatalla çırpılmış yoğurtla üzerini kaplayın. Eğer yoğurt sulu olursa yanlarından aşağıya doğru akar. Biraz koyu kıvamlı tutmaya bakın. Pul biber ve nane serperek servis yapın.

Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. pasta gibi maşallah serin serin ne güzel olur ellerine sağğlık

    YanıtlaSil
  2. Patatesin her türlüsünüe bayılırım.Bu salata da nefis olmuş.Çay saatleri için çok ideal duruyor,Ramazan bitsin,bende yapıcam inş :)

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık. Çok iştah açıcı ve leziz görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık gerçekten pek şık görünüyor

    YanıtlaSil