8 Aralık 2015 Salı

Kırıntılı Kek


Kırıntılı Kek

Malzemeler;
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket krema
1 çay bardağı süt
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kakule

1 adet ayva
1 adet armut
3 adet elma

100gr tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 çay bardağı yulaf ezmesi
1 çay kaşığı kakule

Yapılışı;
Oda ısısındaki yumurtayı toz şekerle çırpın, şeker eridiğinde krema ve sütünü ilave edin. Toz malzemeleri eleyerek kek hamurunu hazırlayın. Yağlanmış orta boy(tercihen düz) kek kalıbına dökün. 

Meyvelerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini ayıklayın. İnce elma dilimleri şeklinde doğrayarak gelişigüzel kek hamurunun üzerine yerleştirin. 

Soğuk tereyağı ve kalan malzemeyi elinizle köfte yapar gibi mıncıklayarak dağınık bir hamur hazırlayın. Tıpkı tutmamış bir kurabiye hamuru gibi.. Bunu da meyvelerin üzerine dökerek önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yarım saat kadar kontrollü olarak pişirin. 

Bu tarif crumble tatlısının altına kek eklenmiş halidir. Beklediğinizden daha lezzetli olacağını düşünüyorum. :)

Meyve katında tamamen elma kullanabilir, kakule yarine tarçın ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.. 

7 yorum:

  1. ben denemedim ama çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Değişik tariflere bayılırım. Özellikle de içinde meyve olanlara... Ama kekte kakuleyi hiç denememiştim. İlginç bir deneyim olacak.

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık kek harika hem tart gibi hem de kek çok lezzetli olduğuna eminim sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Tarifleriniz çok pratik ve harika
    Başarılarınızın devamını diliyorum
    www.webicix.com

    YanıtlaSil
  6. Çok lezzetli görünüyor.

    YanıtlaSil