10 Kasım 2015 Salı

Pudingli Kek


Parça Çikolatalı Pudingli Kek

Malzemeler;
3 adet yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1 çay bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket parça çikolatalı bitter puding
3 yemek kaşığı dark kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2.5 - 3 su bardağı un

Yapılışı;
Kekin iyi kabarması ve hamurun daha iyi tutunması için  bütün malzemeleri oda sıcaklığında kullanın ve mikserle çırpma işlemini hep aynı yönde yapın.
Bir fiske tuzla yumurtaları çırparak köpürtün. Toz şekeri ekleyerek krema kıvamını alana kadar çırpın. Su, süt ve sıvı yağı ekleyip hafif karıştırın. Pudingi ekleyin, kalan malzemeleri eleyin. Koyu boza kıvamına gelene dek çırpmaya devam edin. 
Un miktarını 2.5 bardaktan sonra gerekirse yavaş yavaş artırın. 
İçi parça çikolatalı olsun derseniz una bulanmış parça, damla, kırık çikolatayı en son ekleyip kaşıkla hafifçe karıştırın ve muffin kalıplarının 2/3 'sini doldurun. 
Üstünde olsun derseniz hamuru boşalttıktan sonra ekleyin. Eğer kek hamuru yumuşak kıvamda olursa üstündeki çikolatalar içine girer, içindekiler de dibine çöker. 

Muffin kalıplarını tel ızgara veya tepsiye dizin. Önceden ısınmış 150 derecelik fırında kürdan testini geçene dek pişirin.

Tarifteki pudingin bitter ve kakaonun dark olması keke asıl lezzetini veren iki malzeme.. Normal puding veya kakaoyu daha çok kullanmak aynı tada denk gelmez. Dark kakao bulamazsanız en yakın kıvamda Pakmaya'nın kakaosunu kullanabilirsiniz.. 
Muffin kalıpları yerine kağıt bardak kullanabilir, kek kalıbında da pişirebilirsiniz..

Afiyet olsun..

3 yorum:

  1. Şeker tadı çok yoğun oluyor mu? şeker, puding ve çikolata üçlüsü ile... Ben de geçenlerde pudingli kek yaptım ama normal kakaolu puding kullandım. Bana şeker tadı çok yoğun geldi. Gerçi Bitter değildi. Belki bitter ve kakaolu pudinglerin şeker oranı farklıdır. Ellerinize sağlık... Eminim çok lezzetli olmuştur. Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kakaolunun tadı bittere oranla daha şekerli gelebilir dediğiniz gibi çünkü bitterin acımtraklığı tadını kırıyor. Zaten kakaoluyu da tavsiye etmiyorum bahsettiğim lezzeti vermiyor. Ellerinize sağlık..

      Sil
  2. cok güzel begendim bende deneyecegim

    YanıtlaSil