21 Eylül 2015 Pazartesi

Pepeçura


Pepeçura

Malzemeler;
1 kg. siyah üzüm
1 su bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı mısır unu

Yapılışı;
Üzüm, su ve şekeri üzümler çatlayana kadar pişirin. Önce blendırdan geçirin sonra süzgeçle süzün. Nişastayı 2 yemek kaşığı suyla açın. Tencereye alıp mısır ununu ekleyin, karışımdan bir kaç kaşık alıp nişastalı karışımı ılıştırın. Yavaşça tencereye dökerek kıvam alana dek pişirin. Kuplara paylaştırın, soğuyunca servis yapın. 

Tarifin orjinalinde mis kokulu Karadeniz üzümleri kullanılır ama ben Tekirdağ üzümü ve Sakarya mısır unuyla yaptım. Bulduğunuz en güzel üzümle deneyin derim.

Afiyet olsun.. 

1 yorum:

  1. Çok değişik bir tatlıymış. Hafif de olsa gerek. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil