19 Eylül 2015 Cumartesi

Kajunlu Bamya Kızartması


Kajunlu Bamya Kızartması

Malzemeler;
Yarım kg. büyük bamya
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kajun baharatı
Tuz ve karabiber

Yapılışı;
Yumurta, süt, un ve baharatları çırparak pürüzsüz krep hamuru gibi bir hamur hazırlayın. 
Yıkanmış bamyaların tepelerinden çok az kesin ve sularının gitmesi için bir kağıt havlu üzerine alın. Harca bulayarak kızgın yağda kızartın. 
İster yoğurtla ister domates sosuyla servis yapın. Bu harcın kajun baharatsız halini biz daha çok yumurtalı ekmek kızartmasında kullanıyoruz. Aynı harçla patlıcan, kabak ve havuç da kızartabilirsiniz.

Afiyet olsun..

3 yorum:

  1. Kajun baharati nasil biseydir nereden alabiliriz canim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buyuk marketlerde bulunuyor. Bazi aktarlarda ve istanbuldaysaniz eminonu'nde bulabilirsiniz.

      Sil
    2. Buyuk marketlerde bulunuyor. Bazi aktarlarda ve istanbuldaysaniz eminonu'nde bulabilirsiniz.

      Sil