2 Temmuz 2014 Çarşamba

Ezogelin Pilavı


Ezogelin Pilavı 

Malzemeler;
1 su bardağı osmancık pirinç
1 su bardağı iri bulgur
3/4 su bardağı tel şehriye
1 su bardağı yeşil mercimek
2 adet kırmızı biber
2 adet etli domates
1 adet soğan
Karabiber, kuru nane, tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı su

Yapılışı;
Soğanları yemeklik, kırmızı biberleri ve domatesleri küp küp doğrayın. Yeşil mercimekleri yarı kıvamda haşlayın. Yağları tencereye alarak eritin, soğan ve kırmızı biberleri kavurun. Tel şehriyeyi ekleyerek rengi değişene dek kavurun. Pirinç ve bulguru da ekleyip kavurmaya devam edin. Yeşil mercimek, domatesler ve baharatlarını da ilave edip bir kaç kez karıştırıp suyunu ilave edin. Pilavınız piştikten sonra dinlendirip servis yapın. 
Ben pirinci ıslatarak kullanıyorum. İçinde domates de olduğu için 3 su bardağı su benim için yeterli geldi. Kendi usulunüze göre ve malzemeden eksiltip arttırmanıza göre suyunu ayarlamanızı tavsiye ederim. 

Afiyet olsun.. 


2 yorum:

  1. Bol malzemeli, nefis bir pilav olmuş. Görüntüsü çok hoş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Değişik bir pilav ; ellerinize sağlık

    YanıtlaSil