30 Eylül 2013 Pazartesi

Ev Yapımı Çokokrem - Nutella - Sürülebilir Çikolata



Bir markanın ürünün adının önüne geçmesi onun ne kadar güçlü bir marka olduğunu gösterir ve de ne kadar beğenildiğini. Mesela 10 yıl öncesine kadar sürülebilir çikolatanın adı çokokremdi, yavaş yavaş chokella sonra da nutella oluverdi. Öyle ki nutellasız kahvaltı sofraları yok, nutella kadının ve erkeğin stresli zamanlarında tatlı krizlerinde kaşık kaşık dalabileceği bir kurtarıcı.. Şİmdi de x markalar kaşıklamaya doyamayacaksınız diye yeni ürün çıkarıyorlar. Bana en komik geleni de tepesinde bir adet fındık olanı. "Buz devrinden geliyoruz biz, o fındığın peşindeyiz.. "
Geçen kış nadiren de olsa aldığım çokokrem uzun süre bozulmayınca cin ifrit oldum. Biraz tarif araştırdım ama eski tarifler hep margarinliydi denemekten vazgeçtim, çikolatalı kremalı bir şey uydurdum onu da pudingimsi buldum. Sonra lezzet yolu bir tarif yaptı, ben de ancak geçenlerde deneyerek "Tamam, bu kahvaltıda yenir, aferin." diye çokokrem tarifine sonunda ulaştım. (Ben çokokrem diyenlerdenim.) 
Çocuklarınıza kahvaltıda hazır bir şeyler yedirmek istemiyorsanız işte tarifi. 

Ev Yapımı Sürülebilir Çikolata

Malzemeler;
100 gr fındık içi
80 gr bitter çikolata
80 gr sütlü çikolata
200 ml süt
30 gr süt tozu
20 gr bal

Yapılışı;
Fındıkları önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dk. kadar kavurun. Fırından aldığınız gibi mutfak robotuna doldurun ve yağı çıkana kadar çekin. Fıstık ezmesi kıvamına yaklaştığında tamamdır.
Çikolataları kırarak benmari usulü erimeye bırakın. Alttaki tencerenin suyunu 1/3 oranında doldurmanız yeterli olacaktır.
Süt , süt tozu ve balı bir çırpıcı yardımıyla sos tenceresinde topaklanmadan çok kaynamamasına dikkat ederek ısıtın.
Çikolatalar eridiğinde tencerenin üzerinden alın ve fındıklara ekleyin, birlikte iyice karışana kadar çekin. Ilık sütlü karışımı da ekleyerek tüm malzemenin özdeşleşmesini sağlayın.
Yaklaşık 200 - 250 gr kadar biraz sulu bir çokokreminiz olacak. Kapaklı bir kaba alın ve soğuduğunda buzdolabına kaldırın. Buzdolabında beklediğinde çokokrem kıvamına ulaşacaktır.
Çokokremde yoğun gelen lezzet yok, fındık ve çikolata eşit kıvamda. Yalnız robotunuzun bıçağının keskinliği sizin çokokreminizin pütürlüğünü belirleyecek önemli etken. Çok keskin hele de çift bıçaklı robotunuz varsa şanslısınız, ayrıca robotu büyük boy kullanmanızda fayda var. Çünkü sütlü sosu eklediğinizde karışım biraz yukarılara doğru çıkıyor. Çikolata olarak da en sevdiğiniz markayı kullanın ki yediğinize değsin:)

Afiyet olsun..

3 yorum:

  1. A süper. Süttozunu nerden bulabiliriz, hiç denk gelmemişim demek hatırlamıyorum.
    Fındıklar kabuksuz olacak elbette değil mi?
    Gramlı ölçü pek iyi olmadı ama olsun :)
    Ben de yutella diyenlerdenim :)
    Süpersin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Veren oyle vermis;) Kasiga bardaga cevirmek istedim ama bunda kivamin problem olacagini dusundugum icin oyle yazmadim. suttozunu ben kimden aliyorum. buyuk marketlerde de var. pinar, yesil kilitli paket..

      Sil
    2. blogda abone ol butonunu bulamadım takip etmek isterim . tarifler çok hoş görünüyor ellerinize sağlık..

      Sil