6 Eylül 2013 Cuma

En Kolay Crumble


En Kolay Crumble 

Malzemeler;
2 adet orta boy şeftali
5 - 10 adet kırmızı erik
1 paket fındıklı bisküvi

Servis için dondurma

Yapılışı;
Çabuk ve kolay bir tatlı yapmak için tüm gereken malzemeler bunlar. Pişmiş meyve ve kıtır hamur seviyorsanız onları bir de dondurmayla buluşturun tamam. 
Şeftalilerin kabuklarını soyun, eriklerin çekirdeklerini çıkarın ve hepsini küp küp doğrayın. 4 adet sufle kabına meyveleri bölüştürün. Üstlerini bir paket fındıklı bisküviyi kırarak kapatın. 180 - 200 derecelik fırında 20 dk. alt, 10 dk alt - üst kademede pişirerek fırından alın. Eğer alttan üstten ayrı ısıtmalı fırınınız yoksa ilk 20 dk. üstü folyolu, son 10 dk. folyosuz pişirin. Ilıyınca dondurmayla birlikte servis yapın. 
Crumble'ı en çok elmalı olarak hazırlıyorum. Bu sefer hem ekşimsi hem tatlımsı olsun istedim. Dilerseniz bisküvilerin arasına fındık veya ceviz parçaları ekleyebilir, alt kattaki meyveleri mevsimine göre değiştirebilirsiniz. 

Afiyet olsun.. 



3 yorum:

  1. Pratik bir tarif güzel olmuş...Ellerine sağlık canım...
    Sevgiler...

    www.gonuluncelezzetler.com

    YanıtlaSil
  2. Hep isminden dolayi merak etmisimdr ama bu kadar pratik oldugunu bilseydim daha once yapardm:)ellerinize saglk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. normalde ust kat icin hamur hazirlaniyor ama bu tarifte her sey pratik.

      Sil