9 Ağustos 2012 Perşembe

Keşküllü Kemalpaşa Ramazan Özel 21. Gün


Keşküllü Kemalpaşa 

Malzemeler;
1 paket Kemalpaşa Tatlısı

1 paket Keşkül

Üzeri için fındık - fıstık

Yapılışı;
Kemalpaşa tatlısını üzerindeki tarife göre hazırlayın. Bana şeker oranı çok geldiğinden su ve şekeri azalttım, bu oran paketin büyüklüğüne göre değişebilir. Kemalpaşa pişerken Keşkülü de üzerindeki tarife göre hazırlayın. Tepsiye dizdiğiniz Kemalpaşa Tatlısı'nın üzerine Keşkül'den gezdirin. Ilıyınca veya soğuyunca servis yapın. 
Küçük paket Kemalpaşa kullanırsanız Keşkül çok gelebilir, orantılı dökmeye çalışın. Ben Profiterol topları gibi de hazırladım. İnanılmaz lezzetli ve kolay bir tatlı. Üstelik görsel olarak da çok hoş. Misafirlerinize gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz. Tarif için evatölyesi'ne çok teşekkürler.. 


Afiyet olsun..

Günün duası:

Allahım bize dünyada da ahirette de iyilik ver ve bizi cehennem azabından koru. (Bakara Suresi)

7 yorum:

  1. Evatolyesi; kusura bakmayin yoruma onay verirken sildim yanlislikla, cep telefonundan girdigim icin.

    YanıtlaSil
  2. sabahın 7 si şu an !!!
    ama tabağı alıp gitmek var , şu an içimde :=)

    YanıtlaSil
  3. fıstıklı olanı benim..:)))....ellerinize sağlık...enfes görünüyorlar

    YanıtlaSil
  4. En sevdiğim iki tatlı bir arada. Nefis görünüyor, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Bir Balıkesirli olarak Kemalpaşa Tatlısının piriyim diyebilirim, tabii yapma değil yeme konusunda. Seninkini tadmadan birşey diyemem ama annemin Kemalpaşa tatlısı meşhurdur bizim sülalede. Üstünde yazan tarife o da pek uymuyor, geçenlerde anlatıyordu, şöyle olduğunda böyle yapıyorum falan diye ama tamamen unutmuşum. Biz kışın kaymakla, yazın dondurmayla yeriz. Ama keşkül de süper fikir. Bu gidişimde de onu deneyelim o zaman:)
    Ellerine sağlık. Nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  6. harika bir görüntü canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize saglik nefis görünüyor.

    YanıtlaSil