10 Ağustos 2012 Cuma

Jülyen Salata Ramazan Özel 22. Gün


Jülyen Salata

Malzemeler;
4 adet kabak
5 adet salatalık 
6 adet havuç 
Dere otu
Limon suyu
Zeytinyağı 
Tuz

Yapılışı;
Tamamen alet işler el övünür salatası. Jülyen rendeniz varsa tamamdır. Bütün sebzeleri orta boy kullandım. Ben çiğ kabak kullandığım salatalarda genelde minik kabaklar kullanıyorum, hem daha lezzetli hem de çekirdekleri daha az, iri kabaksa tam tersi bu yüzden tavsiye etmiyorum. Havucun kabuklarını kazıyın, diğerlerini kabuklarıyla birlikte rendeleyin. Kabak ve salatalığın tam ortası biraz çekirdekli veya sulu gelirse rendelemeyi bırakın. Dere otu, tuz ve limonu ekleyip karıştırın, üstüne zeytinyağı gezdirip servis yapın. 

Afiyet olsun...

Günün duası:

Sağlığımızda bizi vefatımızdan sonra kabrimizi ziyaret edenler ve türbemizin önünden geçtiğinde fatiha okuyanlar bizimdir. Bizi sevenler denizde boğulmasın ahir ömürlerinde fakirlik çekmesin, imanlarını kurtarmadıkça göçmesin. (Aziz Mahmut Hüdayi)

8 yorum:

  1. harika bir salata , özelliklede et yemekleri yanında...ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık çok güzel görünüyor. Şu rendeden almalıyım.Ama bir sorum olacak sadece sebze için mi bu rende?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Simdiye kadar sadece salatalik, havuc, kabak ve patates rendeledim. Patatesi iyice kurulayip kizartmasini yapiyorum yaginivda iyice aliyorum goruntu cok guzel oluyor ama biraz fazla yag cekiyor. Belki teflon tavada da kizartilabilir ince oldugu icin.

      Sil
  3. Renk cümbüşü :) Çok güzel. Ben de yoğurtlu şekilde ve daha minik doğranmış olanını yemiştim çiğ kabaklı bir salata. İnanamamıştım çiğ kabak olduğuna. Çok güzeldi ve bu da öyle :)
    Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de yedirdigim hic kimse cig kabak olduguna inanmiyor. Sonra bir dahaki gelmelerine siparis veriyorlar ayni salatadan.

      Sil
  4. Amin! Şükürler olsun ki yıllar Aziz Mahmut Hüdayi'nin çevresinde yaşadım ve inşallah duasını da almışımdır.. Selamlar, sevgiler güzel arkadaşım:)

    YanıtlaSil
  5. Bu salatayı bende pek severim...Sunumda çok şık oluyor...Güzel paylaşıma teşekkürler...
    sevgiler...

    YanıtlaSil