18 Haziran 2012 Pazartesi

Erişte Salatası


Erişte Salatası


Malzemeler;
Yarım paket erişte
3 adet çengelköy salatalık
3 dal taze nane
5 dal dere otu
2 diş sarımsak
Yarım kg yoğurt

Yapılışı;
Eriştelerin 1/3 ' ini tavada kavurarak esmerleştirin. Kalan eriştelerle birlikte makarna gibi haşlayarak hazırlayın ve soğumaya bırakın. Dere otu ve taze naneyi doğrayın, salatalıkları kabuklarıyla birlikte rendeleyin. Yoğurdu sarımsakla hazırlayın ve bütün malzemeyi birbirine karıştırın.
Portakal ağacından aldığım tarife değişiklik olarak kavruk aroma sevdiğimden eriştenin bir kısmını kavurdum, toz nane yerine de taze nane ve ek olarak dere otu kullandım. Servis öncesi yoğurtlu salataları karıştırmayı unutmayın..

Afiyet olsun..

5 yorum:

  1. şu yaz vaktinde sarımsak, tane nane-dereotu sarımsak üçlemesini her sebze ile hatta meyve ile belki de tüketebilirim gliba:)yazlık bir tat ne de güzel ne de keyifli yemesi... Afiyet olsun!

    YanıtlaSil
  2. Ben de yakinda yogurt yerine bu uclemeyi yerim diye dusunuyorum..;)

    YanıtlaSil
  3. Pul biberli limonlu yogurttuda tavsiye ederim . Aynı zamanda zayiflatma özelliği de var.
    Saygılarımla

    YanıtlaSil
  4. Kornişon turşu olabilir cengelkoy yerine erişte iyi fikir.

    YanıtlaSil
  5. Tam yaz salatası muhteşemm :)

    YanıtlaSil