11 Haziran 2012 Pazartesi

Çikolatalı Fransız Keki


Çikolatalı Fransız Keki

Malzemeler;
160 gr bitter çikolata
150 gr tereyağı tadında margarin 
4 yumurta
1 su bardağı çekilmiş kuru yemiş  
3/4 su bardağı toz şeker 
3/4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya

Üzeri için çikolatalı sos

Yapılışı;
Yağı benmari usulü eritin, eriyen yağa çikolataları kırarak birlikte eritmeye devam edin. Ocaktan aldığınızda hala sıcakken öncelikle toz şekeri ve vanilyayı ekleyip şekeri eritin. Yumurta sarılarını tek tek ekleyerek çırpmaya devam edin. Çekilmiş kuru yemiş ve unu ekleyerek çırpın. Yumurta aklarını ayrı bir cam kapta kar haline gelene dek çırpın, çikolatalı karışımın üzerine dökerek karışımı birbirine yedirin. En son kabartma tozunu katıp birazcık daha karıştırdıktan sonra kelepçeli kalıpta 180 derecede pişirin. Soğuduğunda çikolatalı sos dökerek servis yapın. 
Bu kek buzdolabında bir gün bekleyince daha da lezzetli oluyor. Zaten ben dolapta bekleyen çikolatalı kekleri daha çok seviyorum. Böyle her ısırışta çikolata ve kuru yemiş tadı, ööfff...  Ben ne anlatmaya doğru gidiyosam böyle..:) 



Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. ımm hem çikolatalı hem kuruyemişli lezzet deposu desene
    ellerine sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil