8 Aralık 2011 Perşembe

Puding Pastası


Puding Pastası

Malzemeler;
1 yumurta
1 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı süt
2 kahve fincanı un
1 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya

1 paket bitter çikolatalı puding
1 paket çikolatalı puding
3 su bardağı süt

Yapılışı;
Yumurtayı şeker ve vanilyayla birlikte çırpın. Şeker eriyince sütü ekleyin, bir kaç kez karıştırın. Kalan tüm malzemeyi eleyerek üzerine ekleyin ve pürüzsüz olana dek çırpın. 
24 cm'lik bir kek kalıbını veya orta boy tepsi ya da borcama kek hamurunu boşaltın, üstünü düzleştirin. 160 derecede 10 dk. kadar pişirin. Kürdan testinden geçince fırından alın.
2 paket pudingi 3 su bardağı sütle birlikte pişirin. Kekin üzerine tamamını dökün sıcaklığı geçince soğuması için buzdolabına alın. 3 - 4 saat sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
Aynı pastanın kekini sade, pudinglerini vanilyalı veya meyveli olarak hazırlayıp üstünü meyvelerle kaplarsanız muhteşem ve çok pratik bir pasta yapmış olursunuz. Taban olarak hazır pandipanya veya kedidili bisküvi de kullanılabilir. 10 dk. da hazırlayacağınız yormayan ve lezzetli bir tat. 

Afiyet olsun...

10 yorum:

  1. Tam benim kızıma göre.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. gerçekten nefissss görünüyor,muhakkak deneyeceğim,
    ellerine kollarına sağlık
    çooook öperimmm

    zeyneple.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. hem pratik hem çikolatalı ellerine sağlık canım nefis görünüyor..sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Görüntü harika nefis olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. ah çikolata ah ahh! kriz anında yapılası bir tarif olmuş. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Ben de pudingli pastaları çok yaparım.Hem çabuk hem garanti oluyorlar.Ellerinize sağlık:D

    YanıtlaSil
  7. İyi günler; burdaki kahve fincanı türk kahvesimi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet. Cok az malzemeyle ince bir kek oluyor.

      Sil