23 Aralık 2011 Cuma

Kırmızılı Lahana Salatası

Kırmızılı Lahana Salatası

Malzemeler;
Yarım kırmızı lahana
1 adet kırmızı soğan
Bir kaç yaprak marul
Tuz - limon suyu - zeytinyağı

Yapılışı;
Lahanayı ve marulları ince ince doğrayın. Soğanları ise ince jülyen şeklinde doğrayın. Soğan ve lahanayı tuzla iyice ovun. Marul, tuz ve limonla bir kapta karıştırın. En son yağını ekleyip karıştırarak  tabağa alın.

Bizde kırmızı lahana ailecek çok sevilir. Hep sade yaptığım lahanayı bu sefer leziz dergisinin eski bir sayısında böyle görünce denemek istedim ve bunu da özellikle balığın yanına favori salata yaptık.

Afiyet olsun...

6 yorum:

  1. Biz de kırmızı lahanayı sade olarak yeriz canım:)kıvırcık salatasının yanın da yer alır çoğu zaman:)denemek lazım güzel gözüküyor:)ellerine sağlık.
    mutlu hafta sonları dilerim,öperim seni...

    YanıtlaSil
  2. ben ablamdan ögrenmiştim hatta ablam sadece mor lahanayı tuz ve limonla yapar kavanoza koyar ve uzun süreli yenir hem daha yumuşak olur.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık..sevgiler,mutluhaftasonları:))

    YanıtlaSil
  4. Umarım yüreğinizin ışıl ışıl olduğu bir yıl geçirirsiniz.


    Savaşların, acıların ve felaketlerin, geçip giden koca bir yıl gibi geride kalması umuduyla.. Nice nice yıllara

    YanıtlaSil
  5. bol limon ile harika olur, ikinci gün daha da güzelleşir ben bol yapar, ertesi gün yerim Veee bir kere de kırmızı biber ile dene, bol pul kırmızı biber, hakikaten çok yakışıyor. Ellerine sağlık, ailece keyifli afiyette bir yıl geçirmeniz dileğiyle...

    YanıtlaSil