13 Haziran 2011 Pazartesi

Dolgulu Tart Kek

Dolgulu Tart Kek

Malzemeler;
2 adet yumurta
1 aida bardak sıvı yağ
1 aida bardak süt
1 aida bardak toz şeker
1 - 1.5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve vanilya

Ara kat için dolgu kreması veya puding vs.

Üst kat için çikolatalı sos

Yapılışı;
Yumurtayı şekerle birlikte çırpın, sütü ekleyerek biraz karıştırın. Kalan malzemeleri eleyerek karışıma alın. Biraz daha karıştırarak yağlanmış tart kalıbında 150 - 160 derecede yaklaşık 20 - 25 dk kadar kürdan testinden geçene kadar pişirin. Soğuyunca ters çevirin ara boşluğa dolgu kremasını sürün, üstüne çikolatalı sos dökün. Üzerini süsleyerek servis yapın..

Afiyet olsun...

8 yorum:

  1. oofff masallah sabah sanah gormem hıc ıyı olmadı vallahı.. ayagım mutfaga cekıyor.
    elıne saglık
    dehset gozukuyor

    YanıtlaSil
  2. Nefis gene herşeyiyle arkadaşım.. ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. amanınnnn nasıl baştan ıkarıcı bir lezzet olmuşşş....ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Süperr olmuş gerçekten çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık mutlu haftalar, sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Süper görünüyor görüntüsü böyleyse lezzeti nasıl kimbilir ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Nasılda çekici bir kahve rengi o . Of Allah'ım of. Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  7. Cnm bende tart kek yayınladım,senin tarifinin linkini de ekledim haberin olsun :)

    YanıtlaSil
  8. kesinlikle çok cezbedici görünmekte. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil