6 Haziran 2011 Pazartesi

Kuru Domatesli Zeytinli Dereotlu Poğaçalar

Kuru Domatesli Zeytinli Dereotlu Poğaçalar

Malzemeler;
1 su bardağı süt
3/4 çay bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
3.5 - 4 su bardağı un

1 kase dilimlenmiş siyah zeytin
5 - 6 adet dilimlenmiş kuru domates
5 - 6 dal doğranmış dere otu

Yapılışı;
Sütü ısıtarak ılık kıvama getirin. 3.5 su bardağı unu, şekeri, tuzu ve mayayı geniş bir kap içinde karıştırın. Sıvı malzemeleri ve yumurta akını unlu karışıma ekleyin, hamur toplanana kadar yoğurun. Gerekirse un ilavesi yapın. Hamuru hava almayacak şekilde kapatıp 45 dk. mayalamaya bırakın. İç malzemeleri hafifçe una bulayın, mayalanmış hamura ekleyerek tekrar yoğurun ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede pişirin. Sıcak veya ılık çayla birlikte bol bol tüketin:)

Afiyet olsun...

9 yorum:

  1. Kuru domatesi severiz birde poğaçanın içindeyse oy oy oy ..Çok güzel bi fikir bu teşekkürler

    http://gypsophilab.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Bu pogacalar baslibasina birer kahvalti,ellerine saglik bende cok seviyorum degisik ve katikli pogacalari...sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Çok nefis görünüyorlar.Bende mutlaka deniyeceğim.

    Sevgielrimle;

    YanıtlaSil
  4. değişik tatlarla ne güzel olmuştur kimbilir ellerine sağlık sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. Kuru domatesi bende çok seviyorum. Aroması çok hoş oluyor. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. kuru domatese bayılırım....nerdeyse tazesinden daha çok severim....toz biber gibi bizim oralarda domates kurusunun tozu olur...:)))...ellerinize sağlık enfes bir tarif...

    YanıtlaSil
  7. Hiii.. çok fena bir şey bu.. çok çekici!

    YanıtlaSil
  8. Ohh mis gibi görünüyor olsada yesem bir kaç tane:))

    YanıtlaSil
  9. Çok nefis görünüyor.Kuru domates ve zeytin harika...

    YanıtlaSil