2 Şubat 2011 Çarşamba

Tava Paçanga Böreği


Tava Paçanga Böreği


Malzemeler;
5 adet yuvarlak lavaş ekmeği ya da tortilla
75 gr. çemensiz pastırma
75 gr. ince rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı;
İlk ekmeğin üzerine rendelenmiş kaşardan serpiştirin. Küçük küçük doğradığınız pastırmaları kaşarların üzerine gelişigüzel yerleştirin. 4 lavaş ekmeğini de bu şekilde üst üste gelecek şekilde hazırlayın. En üste son lavaşı kapatın. Ekmeğin boyutlarında bir teflon tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ alarak böreği yerleştirin. Orta ateşte 1 dk. kadar tuttuktan sonra böreği alıp tavayı tekrar yağlayın ve ters çevirin. Bir miktar daha bekletin, tekrar çevirin alt kısmı piştiğinde çevirip üst kısmını da pişirin ve geniş bir servis tabağına alın. İçindeki kaşarların erimesi için toplam 2 kere ters düz yapmanız gerekiyor.Burası önemli çünkü bir kere de veya yüksek ateşte pişirirseniz orta kısımdaki kaşarlar diri kıvamda kalabilir.

Kahvaltı sofraları için çok güzel bir alternatif. Ayrıca ara malzemelere kırmızı ve yeşil biber ekleyerek daha da lezzetli hale getirebilirsiniz.
Dumanı üzerinde bir çay ve bir dilim paçanga böreği; bu kapalı havalarda sıcak evinizde bir pazar günü... Öffff...(Hafta sonu gelsin...)

Afiyet olsun...

8 yorum:

  1. Hımmm çok değişik görünüyor.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. çok pratik bir tarifmiş lezzetide süperdir eminim.ellerinize sağlık.ama bir sorum olacak acaba tortilla ne ?daha önce hiç duymadım.

    YanıtlaSil
  3. Esra; tortilla şekli yuvarlak lavaş ekmeği. Meksika mutfağına özgü. İç harçları değiştirilerek çeşit çeşit dürüm hazırlanabiliyor. Marketlerdeki paket lavaş ekmekler onun yerini tutuyor. Yalnız adı değişince küçük bir miktar fiyatı farkediyor o kadar.

    YanıtlaSil
  4. harika olmuş! sıcak sıcak hakikaten harika olur yemesi soğuyunca malum tortilla zorlar ısırırken! sanki tortilla değilmiş gibi, nefis! ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım.Bende bu tarifi limonlu kekte görüş denemiş ancak fotoğraflayammaıştım gerçekten harika oluyor:)

    YanıtlaSil
  6. Hem pratik, hem değişik ve güzel bir tarif olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. patırma yerine baska bir sey koyulurmu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kayseri yaglaması var blogda, krep yerine bu ekmeklerle olanını arkadaşım yapmıştı, güzeldi. Peynirli maydanozlu börek harcı, patates püresi veya doğranmış sucuk vs. de deneyebilirsiniz.

      Sil