3 Kasım 2010 Çarşamba

Zeytinyağlı Pırasa



Zeytinyağlı Pırasa


Malzemeler;
Yarım kg. pırasa
2 adet havuç
1 çay bardağı pirinç
1/2 çay bardağı zeytinyağı veya sıvıyağ
2 diş sarımsak veya 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
2 adet kesme şeker
Tuz


Yapılışı;
Pırasaları yıkayıp ayıkladıktan sonra enine kesin ve küçük küçük doğrayın. Havuçları kabuklarını soyduktan sonra rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Sarımsağı püre haline getirin. Bir tencereye yağla birlikte sarımsağı alarak hafif soteleyin. Sebzeleri, pirinci ve tuzu katın. 1 su bardağı su ekleyerek pirinçler şişene kadar pişirin.
Suyunu fazla eklememeye çalışın. Salata veya ara sıcak niyetine de sunulabilecek güzel bir zeytinyağlı. Ayrıca bazı insanlar halka halka havuç ve pırasa görüntüsünden bile çekinerek pırasa yemeyi reddederler. Bir de böyle deneyin bakalım. Ben bu haliyle pırasa yemeyen 3 kişiye yedirdim. 
Ekşi bir tat vermek için limon sıkabilirsiniz. 


Bu zeytinyağlıyı hazırladıktan 2 gün sonra bir de ıspanak köklü zeytinyağlı hazırladım. Sebzelerle uğraşırken de kendi kendime sütüm sarellemi andım. Artık ıspanak görünce direk aklıma kendisi geliyor. Öteki tarifim de yakında inşallah.


Afiyet olsun...

6 yorum:

  1. Genelde dişe gelsin pırasalar derler, bence böyle daha hoş olmuş! Gelecek sefer metot budur! Artık sebze dedin mi ben varım aklımda:) Ispanaklı yumurta sakın beni unutma:) Ellerine sağlık arkadaşım...

    YanıtlaSil
  2. Pisti olmusuz ama ikimizinkide farkli tabii. Ellerine saglik cok guzel gorunuyor.

    YanıtlaSil
  3. Çok severim ,ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. tamamen ikiye bölmüyoruz sanırım pırasaları dimi yanına çizikatıyoruz sanki fotoda bölünmüş gibi de anlayamadım o yüzden:)

    YanıtlaSil
  5. Zeynep A. ;
    O benim hatam, kesik atın derken kesin demek istedim ama fotoğrafta tepeden görünüm olduğu için belki de anlaşılmamış. Pırasaları enine ikiye bölüyoruz, sonra bir daha ikiye bölüyoruz. Salatalığı elde doğrarız ya bazen salataya aynen öyle.

    YanıtlaSil
  6. Güzel bir sunumuyla lezzetli bir tarife benziyor, ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil