8 Kasım 2010 Pazartesi

Kuru Kayısılı Kavrulmuş Fındıklı Kek


Kuru Kayısılı Kavrulmuş Fındıklı Kek

Malzemeler;
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
10 - 15 adet kuru kayısı
1 su bardağı iri çekilmiş fındık
2 - 2.5 su bardağı kadar un
2 yemek kaşığı nişasta
Kabartma tozu
Vanilya


Yapılışı;
Dedeme yapmış olduğum keklerin ikincisi. Uzun zamandır beklemedeydi maalesef.
Malzemeleri oda sıcaklığına getirin. Kayısıyı eğer kekin içinde diri kıvamda seviyorsanız minik minik doğrayın. Yok yumuşak olsun derseniz bir süre suda bekletip yumuşadıktan sonra doğrayın.Fındıkları bir tavada açık kahve renk alana kadar kavurun. Kavrulmuş fındık kokusu keke çok güzel bir aroma veriyor.
Tabi isterseniz kavurmadan da kullanabilirsiniz.Ben kavrulmuş fındığı sütlü tatlıları süslemede de kullanıyorum.Çok yakışıyor, tavsiye ederim.Bakınız; keşkül... 
Yumurtaları bir fiske tuzla köpük köpük olana dek çırpın. Şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin.Şeker eriyip krema kıvamını aldığında süt ve sıvıyağı ekleyip biraz karıştırın. 2 su bardağı un + nişasta + kabartma tozu + vanilya karışımını bir kaba eleyin.Unlu karışımı kekin içine ikinci kez eleyerek alın. Eğer kıvam tam olmamışsa kek hamuru yoğunluğunu yakalayana dek biraz daha un ekleyin.1 çay bardağı kadar yeterli olacaktır.Kayısıları eğer ıslattıysanız dibe çökmemesi için 1 yemek kaşığı kadar una bulayıp beyazlaşınca fındıkla birlikte hamura ekleyin. Hafifçe karıştırarak yağlanmış kek kalıbına dökün.180 derecede kürdan testinden geçene kadar pişirin. Yaklaşık 45 - 50 dk. kadar. (Kürdanı keke batırdığınızda temiz çıkıyorsa tamamdır.)
Pudra şekeri, vanilya sosu veya çikolata sosuyla da servis yapabilirsiniz.


Afiyet olsun...   

8 yorum:

  1. Harika görünüyor mis gibi ellerine sağlık.Çayın yanında ne güzel yenir.

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık.kek harika olmuş.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. tatlıya o kadar ihtiyacım var ki şu an, yiyip missss gibi puf pufff bir kek, sakin olmaya... beni bu havalar mahvetti:)

    YanıtlaSil
  4. nefis ve miss gibi görünüyor.ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  5. canım ellerine sağlık afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. sevgili durucum ellerine sağlık çok güzel görünüyo kekin ama benim gözüm hala profiterol'inde haberin olsun...SELAMETLE...cici haftalar gülüm:)

    YanıtlaSil
  7. offf kek super kabarmis tam benlik bisey olmus
    ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  8. Kayısılı, fındıklı... Hem lezzetli, hem de enerji verecek bir tarif olmuş. Görüntüsüne ise diyecek yok, mükemmel olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil