10 Kasım 2010 Çarşamba

Narlı Yoğurt


Narlı Yoğurt

Malzemeler;
1+ 1/2 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 adet büyük nar

Yapılışı;
Narı burada ayıklama yöntemini gördüğümden beri hep su içinde ayıklıyorum. Hatta aldığım bütün narları ayıklayıp kaldırıyorum. Her akşam kaşık kaşık götürüyorum. Yalnız dolapta fazla bekletemiyorsunuz çünkü 4-5 gün sonra sulanmaya başlıyor. Böylece hazırlayıp kışın kullanmak üzere buzluğa stoklayabilirsiniz. 
2 yemek kaşığı nar ve yarım yemek kaşığı pudra şekerini robotta çekin. Narın çekirdekleri olduğu için püre kıvamına gelmeyecek. Biraz sulu biraz kıtırlı bir karışım olacak. Yoğurdu kalan pudra şekeriyle birlikte karıştırın. Nardan istediğiniz miktarda yoğurda ekleyin biraz daha karıştırın. Servis yapacağınız kaselere alın. Nar sosundan biraz alarak üstüne dökün ve  altı beyaz üstü pembe olacak şekilde yarısına kadar karıştırın. Nar sosunu fazla katıp hepsine karıştırırsanız yoğurt bu kez sulanacaktır. Üzerine kalan nar tanelerinden koyarak servis yapın.
Meyveli yoğurtları ve özellikle kırmızı meyveleri çok sevdiğimden bu tarz çabuk tatlıları hep yapıyorum. Geçiş mevsimine de uygun bir tat. Geçenlerde ballı - kuru meyveli yoğurt kupları hazırlamıştım ama onları yayınlamak nasip olmadı. Mevsime ve damağa uygun, çocukların ve büyüklerin seveceği bir lezzet. Hele ki Kanlıca yoğurdunu seviyorsanız muhakkak deneyin derim. Farklı meyvelerle ve kuruyemişlerle de hazırlayabilirsiniz. 

Afiyet olsun...  


8 yorum:

  1. bu aralar hayatım nar zaten içiyorum yiyorum ne güzel bir meyvedir o oyle:) nigella da tahta kaşıkla kafasına vura vura ayıklar da hali kalır mı tanelerin sonra bilemem, senin metot daha az hırpalıyor narları:)

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyor.ellerinize sağlık.mutlaka deneyecem.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir fikirmiş,tuttum ben bu tarifi..Narımız da bolken denemeliyim mutlaka..
    Ellerine sağlık canım..
    servgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. Çekirdeksz nar çıkmış....Alırsam yaparım bunu:)nedense nar çekirdeğine tahammülüm yok suyunu içerim bak bol bol o başka:)

    YanıtlaSil
  5. Sayfama bıraktığın yorum için çok teşekkür ederim:) Walla bu son haftalara kadar hamile gibi yaşamadım zaten. Tekrar saol canım. Bu arada yoğurt benim de karnımdaki kızımın da en en en sevdiğimiz şey:) Narlı yoğurt fikrine de bayıldım:) Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Mükemmel meyve, ne güzel yaratılmış.
    Bizim buralarda yogurtcular var marka tescili filanda almışlar cadde de...Meyveli vs'li satıyorlar, ilk gördüğümde vay beee demiştim.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. elinize sağlık....dondurulmuş nar ile olabilir mi acaba...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dondurulmuş nar buzluktan çıkınca çok su salıyor. çözdürtükten sonra suyunu süzüp kullanmanızı tavsiye ederim.

      Sil