26 Kasım 2010 Cuma

Biberli Ekmek


Biberli Ekmek

Malzemeler;
1 su bardağı ılık süt veya su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3.5 - 4 su bardağı un veya hazır ekmek hamuru

1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 su bardağı su
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı lor peyniri
1 yemek kaşığı ay çekirdeği
1 tatlı kaşığı biberiye
1 tatlı kaşığı kekik

Yapılışı;
Mayalı hamuru hazırlayın. Hazırladığınız hamurun yarısını yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye elinizle hafifçe unlayarak yerleştirin. Diğer yarısını isterseniz başka şekilde de değerlendirebilirsiniz. Hamuru pizza hamurunda biraz daha kalın olmalı. Hazır hamur için de aynı işlemi uygulayın. Salçaları su ve sıvıyağla birlikte seyreltin. Baharatları ve peyniri ekleyerek karıştırın. Dilerseniz farklı baharatlar da kullanabilirsiniz. Hamurun üzerine elinizle yayın. ( Ben yayınladığım ekmekte çok fazla baharat ve biber salçası kullanmadım.) 180 derece önceden ısıtılmış fırında altı kızarana kadar pişirin. Sıcakken dilimleyip servis yapın. Özellikle çayla...
İsterseniz daha küçük dilimleyerek kahvaltılık kanepe şeklinde de hazırlayabilirsiniz.

Hatay yöresinde kahvaltılarda da yenen yoğurtlu bir karışım var. Onlar ekmeğin üst karışımına bundan da koyuyorlar. Arkadaşımın annesi hamuruna da birşeyler eklerdi ama hatırlamıyorum. Varsa Hatay'lı biri orjinal tarifi verebilir mi?

Afiyet olsun...

8 yorum:

  1. Gerçekten nefis görünüyor..Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. Sıcak sıcak yemek ayrı bir güzel olur bunu herhalde! Bir önceki gönderideki mayalı hamur beni mahvetmişti, devam et bakalım sonumuz ne olacak:))) Ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  3. Günün her saati yiyebileceğim bir tat hele kahvaltı ya da çay saatinde nefis olur. Çok güzel görünüyorlar ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. ekmekler çok güzel olmuşlar.çayın yanında sıcak sıcak güzel gider.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Tam kahvaltılık olmuş. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Bu Antakya2nın meşhur KATIKLI EKMEĞİNE çok benziyor.Annem orada 5 yıl ( emin değlim) kadar öğretmenlik yaptı ona sorayım yarın ;) Sever oranın mutfağını eminim bir bilgisi vardır.

    YanıtlaSil
  7. Kon-Tiki;
    Çok sevinirim. Bekliyorum katıklı ekmek tarifini.

    YanıtlaSil
  8. Hatay da misafire illaki ikram edilir.Çayın yanında.İçinde et olmaması daha güzel.Yalnız katıklı ekmek ayrı bişey o ıspanakla yapılır.sizin taif çok başka.
    http:sevgiyleberaber.blogcu.com/ görümcem olur kendileri mutlaka yayınlamış olmalı.iyi günler.

    YanıtlaSil