22 Eylül 2010 Çarşamba

Zeytinyağlı Biber Dolması


Zeytinyağlı Biber Dolması

Malzemeler;
15 adet dolmalık biber
7 - 8 adet çeri domates (kapak için)
2 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
1 su bardağı kırık pirinç
2 adet soğan
Birkaç dal maydanoz ve dere otu
1 tatlı kaşığı toz şeker,tarçın ve tuz
Karabiber, kırmızı biber, kimyon
Kuş üzümü 
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 limon


Yapılışı;
Dolmalık biberleri temizleyin ve yıkayın. Kuş üzümlerini yumuşaması için bir süre suda bekletin.
Geniş bir kaba pirinci alın, soğanı rendeleyin, domatesi robotta püre haline getirin, karışımın üzerine alın. Kuş üzümünün suyunu süzün, otları kıyın, kalan malzemeleri ekleyin harmanlayın. Bir tencerede 3 - 5 dk. hafifçe suyunu çekene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın, biberlerin 3/4' ü kadar iç doldurun ve pişireceğiniz tencereye dizin. Çeri domatesleri ikiye bölerek dolmalara kapak yapın. Üzerine bir limon suyunu sıkın, yarısına gelecek kadar su ve birazcık sıvıyağ ekleyin ve pişirmeye bırakın. Soğuması için bekletin. Limonla servis yapın. 


Mümkünse bir gün dinlendirdikten sonra tüketin ya da sabahtan hazırlayın. Dinlenen zeytinyağlılar çok daha lezzetli oluyor. Bir de zeytinyağlı kapağı açılmadan soğudu mu tadı daha güzel olur derler. Birkaç kere denedim, gerçekten farkediyor.


Afiyet olsun...







13 yorum:

  1. Nefis bir goruntu, ellerine saglik!!

    YanıtlaSil
  2. görüntü harikaa..ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  3. Çok leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  4. çok da güzel olmuşlar,ellerine sağlık..Misafirim de gelecek çaya,tabağıyla alıp masaya koyuversem mi :))

    YanıtlaSil
  5. Ayrıca Reyyan ismini çok seviyorum :) Kızım olursa koymak istediğim bir isim.Tanıştığım için memnun oldum,sevgilerimle..:)

    YanıtlaSil
  6. Keşke online hizmet de verebilseydik:) Teşekkür ederim beğenileriniz için bana da adımı babam koymuş. Gerçekten de değerli bir isim...

    YanıtlaSil
  7. Reyyan cığım ellerine sağlık.bende isterim.sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Çok sverim sık sık yaparım bende.. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. bütün zeytinyağlıları olduğu gibi bunuda çok severim ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  10. günlerimizin vazgeçilmezi neredeyse çerez yerine..
    ellerinize sağlık
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. pötibörle pasta yaptınız mı hiç? herkes yapmıştır ya, hemen iki dakikada koy pötibörü, çikolata sür, al sana pasta :)) ülker şimdi pötibör çoko diye bi şey yapmış, aynı bizim yaptığımız gibi, uğraşmaya gerek de kalmadı. al bakkaldan, koy misafirin önüne :)) http://www.facebook.com/Ulker?v=app_140225022661799)

    YanıtlaSil
  12. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz harika tarifler arıyorsanız doğru adres: ulkerpotiborlupastalar.com

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel gözüküyor ve genel olarak sevilen bir yemektir. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil